60 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, 4 marék lebbencstészta, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evőkanál zsír, 1 kiskanál pirospaprika, só.
A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.
Káprázatos étel, akár szabad tűzőn, akár tűzhelyen készül, mindenhogy csodás!
1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. 2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a...
Elkészítési idő:A fumu tésztájának elkészítése nem bonyolult, minden jó háziasszony könnyen meg tudja csinálni. Különleges tudást a díszítése igényel. A lisztet meglangyosítjuk, nagyobb tálba szi...
Elkészítési idő: 2 ÓRAAz apróra vágott hagymát olajon megpirítom, rádobom a darált húst, megszórom pirospaprikával, köménnyel, borssal köménnyel, sóval és megpárolom, majd ha elkészült leszűröm és a fen...
Elkészítési idő: