60 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, 4 marék lebbencstészta, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evőkanál zsír, 1 kiskanál pirospaprika, só.
A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megszórom, belerakom a kockákra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Beledobom az apróra vágott zöldpaprikát meg paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt félig megfőzöm. Ezalatt a lebbencstésztát egy serpenyőben, a zsírral rózsaszínűre pirítom. A félig megfőtt burgonyába a tésztát beledobom, és lassú tűzön addig főzöm, amíg az egész jól be nem sűrűsödött. Nyáron szabadban bográcsban is készítem. Akkor a lebbencset keverés nélkül, a bogrács forgatásával pirítom.
Káprázatos étel, akár szabad tűzőn, akár tűzhelyen készül, mindenhogy csodás!
gyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vaja...
Elkészítési idő: 5+15 Nehézség: KönnyűA krémet elkészíthetjük főtt vagy sült sütőtök húsból is, de az én véleményem szerint a sült sütőtöknek sokkal finomabb az íze, mint a vízben főzöttnek, ezért ajánlom a sült változ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű