10 dkg durumbúza dara
5 dkg Diawellness Zero6 liszt
csipet só
langyos víz (kb. 0,7 dl)
A liszteket és a sót elkeverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nem kell sokáig, szinte azonnal feljönnek a víz tetejére.
Az egész adag szénhidráttartalma 73 gramm. Ha két adagra veszem, akkor egy adag 36,5 gramm.
A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet. A lisztet elmorzsoljuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, kis tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darálthúst olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk,hozzáadjuk a zöldbabot,ízesítjük sóval borssal pirospaprikával és felöntjük pici vízzel.Amikor puhára főtt,hozzáadjuk a főzőtejszínt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kéts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű