10 dkg durumbúza dara
5 dkg Diawellness Zero6 liszt
csipet só
langyos víz (kb. 0,7 dl)
A liszteket és a sót elkeverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nem kell sokáig, szinte azonnal feljönnek a víz tetejére.
Az egész adag szénhidráttartalma 73 gramm. Ha két adagra veszem, akkor egy adag 36,5 gramm.
elkészítés A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. Ekkor hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fő, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont aprítjuk, kevés olajon pirosra pirítjuk, a serpenyőből kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a fokhagymát és a gorombára vágott snidlinget. Közben a tésztát s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal. A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: Könnyű