10 dkg durumbúza dara
5 dkg Diawellness Zero6 liszt
csipet só
langyos víz (kb. 0,7 dl)
A liszteket és a sót elkeverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nem kell sokáig, szinte azonnal feljönnek a víz tetejére.
Az egész adag szénhidráttartalma 73 gramm. Ha két adagra veszem, akkor egy adag 36,5 gramm.
A tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük az oregánóval, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, az olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Átkenjük olívaolajjal, let...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós lobogó vízben 8 percig főzzük, majd leszűrjük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Közben a chilis alapot simára keverjük a hideg tejszínnel és tejjel, kevergetve...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: NehézA kiflit felkarikázom. Egy kis edényben langyosítok tejet, adok hozzá citromhéjat és 1 csomag vaníliás cukrot. A kiflikarikákat belemártom a tejbe, és sorban lerakom az előre kivaj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA spenótot kevés vajon megfonnyasztjuk. A pennét al dente főzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük a serpenyőbe. A főzővízbe dobjuk 3 percre a borsót. Leszűrjük, és a tészta m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű