25 dkg gomba
3 ek napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
15 dkg juhtúró
1 dl tej
3 dl tejföl
3 db tojás
50 dkg finomliszt
5 dkg kéksajt (márványsajt)
3 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel, 1 dl tejföllel, 2 ek vízzel, zúzott fokhagymával, majd hozzákeverjük a lisztet és a langyosra hűlt gombát is. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk. Galuskatészta sűrűségű állagot kell kapnunk.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, olvasztott vajra szedjük.
A maradék tojást a 2 dl tejföllel és a reszelt sajjtal összekeverjük, és a galuskára öntjük.
Forró sütőben ráolvasztjuk a sajtos öntetet.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Főzzük meg a tésztát sós vízben (Én ételízesítővel szoktam. Annyira ízesítem, mint egy kissé elsózott levest:) ), majd öblítsük le alaposan hideg vízzel. Tejfölbe keverjük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Tészta Tedd egy tálba a hozzávalókat, vizet adagolva lágy tésztásá gyúrjuk. Hagyd pihenni 15 percet, konyharuhával letakarva. Melegítsd fel a serpenyőt, maj...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűAz olajon pirítsuk le a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzá adjuk a darált hús és fedő alatt megpároljuk. Közben meg sózzuk, de nem annyira mert a krémsajt is sós. Hozzá adjuk a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szószhoz a paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, keresztbe vágjuk be, néhány másodpercre tegyük forrásban lévő vízbe. Hideg vízzel hirtelen hűtsük le, héját húzzuk le, vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű