25 dkg gomba
3 ek napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
15 dkg juhtúró
1 dl tej
3 dl tejföl
3 db tojás
50 dkg finomliszt
5 dkg kéksajt (márványsajt)
3 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A hagymát és a gombát apróra vágjuk, olajon sóval, borssal és a vágott petrezselyemzölddel megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
A juhtúrót eldolgozzuk 2 tojással, a tejjel, 1 dl tejföllel, 2 ek vízzel, zúzott fokhagymával, majd hozzákeverjük a lisztet és a langyosra hűlt gombát is. Ha túl sűrű, tejjel higítjuk. Galuskatészta sűrűségű állagot kell kapnunk.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, olvasztott vajra szedjük.
A maradék tojást a 2 dl tejföllel és a reszelt sajjtal összekeverjük, és a galuskára öntjük.
Forró sütőben ráolvasztjuk a sajtos öntetet.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
1. A rizstésztát leforrázzuk, majd 10 perc után leszűrjük. 2. A wokban felhevítjük az olajat, majd beletesszük a csíkokra, vagy kockákra vágott tofut, pár percig pirítjuk, majd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát apróra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket a darával, a paradicsommártással és egy kevés vörösborral. Adja hozzá az olasz gyógynövényeket, s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz instant élesztőt elkeverem a cukorral, langyos vízzel, olíva olajjal. A lisztet meglangyosítom, majd hozzákeverem a sót, és az oregánót. A "kovászba" beleadagolom a lisztet, rob...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesElkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot! Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű