40 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
5 dkg élesztő (friss)
1 csapott mokkáskanál só
1 csapott mokkáskanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj
2 dl víz
Minden alapanyagot előkészítünk egy tálba a víz kivételével. Készítsünk a kezünk ügyébe a langyos vizet is. A tésztához csak annyi vizet adjunk hogy a tészta összeálljon. Az élesztőt nem kell tejben felfuttatni csak belemorzsolni a tálba.
2
A tésztát kb. fél órán keresztül hagyjuk pihenni, ezalatt picit megkel. Amíg kel a tészta előkészíthetjük a szükséges alapanyagokat a feltéthez, sajt, ketchup, sonka, gomba, kukorica, ki hogyan szereti.
3
Én a tésztát ketté osztottam, elnyújtottam és két kisebb kiolajozott tepsibe helyeztem. Ráraktam a feltétet és kb. 190 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.
Előkészítjük az alapanyagokat. A hagymákat és a tarját kockákra vágjuk, a kukoricát és a gombát lecsepegtetjük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hag...
Elkészítési idő: 45 perc- tésztáivá dagasztani, a tál oldalához verni, amíg hólyagot vet. 6 cipót készíteni, olajjal bekenni, olajozott deszkára tenni és meleg lábossal letakarni (vagy nylonzacskóba...
Elkészítési idő:A tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd...
Elkészítési idő: