Családireceptkönyv.hu

krumplistészta /grenadiermarsch/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg krumpli
1 fej hagyma
fél dl olaj
1 kávéskanál pirospaprika

bors /őrölt/
piros arany
25 dkg kockatészta
víz, melyben a tésztát főzzük és ebbe egy evőkanál olaj és só

Elkészítés:


A krumplit meghámozom, megmosom és kockára vágom. A hagymát megpucolom és felaprítom, majd az olajon megpirítom. A tűzről lehúzva szórók rá pirospaprikát, borsot és nyomok bele kb 2 cm piros aranyat. A tűzhelyre visszatéve hozzáadom a kockára vágott krumplit és többször megkeverve puhára főzöm. Csak annyi vizet teszek alá, amennyiben megfő! Tulajdonképpen, egy lé nélküli paprikás krumplit készítek. A tésztát, bő, lobogó sós, olajos vízben megfőzöm. Amikor a krumpli megpuhult megtöröm, majd a tésztát rászedem, összekeverem, és kicsit átpirítom. Tálalásnál még egy kis őrölt borssal megszórom.
Tálalható kompóttal, vagy savanyúsággal.

krumplistészta /grenadiermarsch/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Káposztástészta
Káposztástészta

A káposztát lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát. Világos zsemlesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Márti
Amerikai palacsinta version 1
Amerikai palacsinta version 1

Válaszd szét a tojásokat külön-külön tálba (a sárgája legyen nagyobb tálban, majd abba kevered bele a fehérjét). A sárgájához add hozzá a lisztet, sütőport, a sót és a tejet, kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Török pizza pogácsa
Török pizza pogácsa

A hozzávalókat bedagasztjuk - a fehérjéket nem kell felverni -, duplájára kelesztjük, majd ha megkelt 16 db gombócot készítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Mac & Cheese
Mac & Cheese

A tésztát sós vízben "al dente"-re főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábasban besamelt készítünk: felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük, maj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk