50 dkg krumpli
1 fej hagyma
fél dl olaj
1 kávéskanál pirospaprika
só
bors /őrölt/
piros arany
25 dkg kockatészta
víz, melyben a tésztát főzzük és ebbe egy evőkanál olaj és só
A krumplit meghámozom, megmosom és kockára vágom. A hagymát megpucolom és felaprítom, majd az olajon megpirítom. A tűzről lehúzva szórók rá pirospaprikát, borsot és nyomok bele kb 2 cm piros aranyat. A tűzhelyre visszatéve hozzáadom a kockára vágott krumplit és többször megkeverve puhára főzöm. Csak annyi vizet teszek alá, amennyiben megfő! Tulajdonképpen, egy lé nélküli paprikás krumplit készítek. A tésztát, bő, lobogó sós, olajos vízben megfőzöm. Amikor a krumpli megpuhult megtöröm, majd a tésztát rászedem, összekeverem, és kicsit átpirítom. Tálalásnál még egy kis őrölt borssal megszórom.
Tálalható kompóttal, vagy savanyúsággal.
A húst előkészítjük, kisebb kockákra vágjuk, és olivaolajban megforgazjuk, majd fűszerekkel beszórjuk (só, bors, fokhagymapor/chilibors). Elkeverjük, hogy a hús minden részét érje...
Elkészítési idő:Az egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is. Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tész...
Elkészítési idő: 30 percA lisztet egy tálba öntjük, a közepére egy kis mélyedést készítünk. Az élesztőt a langyos,cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepére öntjük. Egy kis liszttel elkeverjük,majd...
Elkészítési idő: 3 óra