50 dkg spagetti
1 fej vöröshagyma
1 közepes méretű sárgarépa
fejeskáposzta (annyi, mint a répa)
40 dkg sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom
só
cukor
olaj
A spagettitésztát odatesszük főni sós vízben, közben elkészítjük a mártást. A hagymát felkockázzuk, 1/6-át elkülönítjük (ez majd később kelleni fog), a többit kevés olajon megfonnyasztjuk. Jöhet bele a paradicsom, és kb. 1 dl víz. Ha felmelegedett, mehetnek bele a fűszerek, a 2 gerezd fokhagyma összezúzva. Sóval és cukorral ízlés szerint megszórjuk, és készre forraljuk. A tésztánk eközben megfőtt, így leszűrjük. Jó nagy serpenyőben (esetleg wokban) olajon megpirítjuk a maradék hagymánkat a durvára reszelt sárgarépával és káposztával. Rászedjük a tésztát, és összepirítjuk a zöldségekkel. Ezután a tésztát a mártással együtt tepsibe szedjük, jól összekeverjük, és 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tetejére sajtot szórok.Lehet rakni közé vagy tetejére baconszalonnát, sonkát, gombát.
A spagetti tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint kifőzzük, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A sonkát kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk. A vajat s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt cukorral meg kevés meleg vízzel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Négy részre elvágjuk keres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, megsózzuk és lassan beleszitáljuk a lisztet, majd a többi tejet is beleöntjük. Adunk hozzá 3 evőkanál olajat, jól összekeverjük és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű