35 dkg krumpli
70 dkg liszt
1 cs. élesztő
3 dl tej
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olaj
A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a cukorral együtt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sót, a kihűtött burgonyát, az olajat, a tejet és az élesztős tejet egy tálba tesszük, összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és 2-3 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát olajos kézzel ádolgozzuk és kiszaggatjuk, forró olajban annyi lángost sütünk, amennyit elfogyasztunk.
Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
A tésztát félkeményre főzzük és pár percig a vízben hagyjuk. Öntsünk egy fél pohár hideg vizet rá, hogy ne főjön tovább csak a tészta szívjon magába egy kis vizet. Így nem lesz lág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFőzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát törjük össze keverjük bele a tejfölbe és ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, majd ráütjük a tojást, és tovább keverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrű masszát kapjunk Előmelegített...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA salátához A zöldségeket julienne-re vágjuk. Kocsit időigényes, ha van, hívjunk hozzá segítséget! A tésztát készítsük el a csomagoláson leírtak alapján (van, hogy főzni kell pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű