menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg krumpli
70 dkg liszt
1 cs. élesztő
3 dl tej
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a cukorral együtt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sót, a kihűtött burgonyát, az olajat, a tejet és az élesztős tejet egy tálba tesszük, összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és 2-3 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát olajos kézzel ádolgozzuk és kiszaggatjuk, forró olajban annyi lángost sütünk, amennyit elfogyasztunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.

Krumplis lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás mozarellás pizza élesztő nélkül
Sonkás mozarellás pizza élesztő nélkül

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elegyengetjük benne. A sűrített paradicsomot fél dl vízzel összekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pirított gombóc aludttejjel
Pirított gombóc aludttejjel

A pirított gombócot régen a krumplisgombóc maradékából, másnap reggelire készítették. A gombócokat apró kockákra vágták, és forró zsírban kb. 10 perc alatt színesre pirították. Tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Káposztás tészta
Káposztás tészta

A káposztát lereszeljük, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban megpirítjuk a cukrot, majd ráöntjük az olajat és a jól kinyomkodott káposztát. Megszórjuk őrölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lívia
Tejszínes-gombás tészta – Vapiano recept
Tejszínes-gombás tészta – Vapiano recept

Egy lábosban felteszem forralni a tészta főző vizét, közben olívaolajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a gombát. Amennyiben szárított gombát használsz, ázta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk