35 dkg krumpli
70 dkg liszt
1 cs. élesztő
3 dl tej
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olaj
A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a cukorral együtt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sót, a kihűtött burgonyát, az olajat, a tejet és az élesztős tejet egy tálba tesszük, összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és 2-3 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát olajos kézzel ádolgozzuk és kiszaggatjuk, forró olajban annyi lángost sütünk, amennyit elfogyasztunk.
Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
A ricottát összekeverjük a tojássárgákkal Belereszeljük a parmezánt, a szerecsendiót, a csipet sót és borsot. Hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Nudlikat készítünk, majd ezeke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA tejet felforraljuk,félretesszük.A száraz hozzávalókat összekeverjük(gríz cukor liszt ) Utánna az olajat hozzákeverjük majd a tojássárgájákat.Végül a forró tejet és a tojások habj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű