Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dkg olvasztott vaj
1 tk só
csipet cukor
Tetejére:
1-2 ek langyos tej
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórunk egy csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejet, és jól összedolgozzuk. Az olvasztott, de nem forró vajat fokozatosan hozzáadva a tésztát kidagasztjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. A köröket 4-4 cikkre vágjuk, majd a szélesebb felétől kezdve feltekerjük úgy, hogy közben vékonyabbra nyújtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk. A kifliket kenjük le langyos tejjel, és a forró sütőbe tolva 15 perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp:
A kifli kelesztést nem igényel, elég neki annyi pihenés, amíg a sütő bemelegszik.
A húst apróra vágjuk, a hagymákat és zöldségeket tetszőleges alakúra daraboljuk. A medvehagymát a szárával együtt felszeleteljük, a levelét apróbbra vagdossuk. A zsíron félig me...
Elkészítési idő: 60 percA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: 45 percCsíkozzuk fel a húst, és szeleteljük fel a gombát. Vágjuk kockákra a hagymát és a paradicsomot. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a húst. Sü...
Elkészítési idő: