1 kg liszt
2 evőkanál szárított élesztő
1 tojás
1 teáskanál só
4-6 dl tej
a sütéshez olaj
A liszthez keverjük a sót és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a langyos tejet, és jól kidolgozzuk. Letakarva hagyjuk jól megkelni, majd olajos kézzel nagyobb tojásnyi darabokat szaggatunk ki a tésztából.
Olajozott felületen jól kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük. Kínálhatjuk akár magában is, de tejföllel megkenve és reszelt sajttal meghintve még finomabb!
A tészta hozzávalóit összedagasztjuk (kenyérsütőgép 8-as program). Hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk és kettévágjuk. Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, fél cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, leszűrjük. A darát forró olajban világos barnára pirítjuk. Néhány kanál vízzel meglocsoljuk, hogy kissé megduzzadjon és a tésztával összekeverjük. Lekvárral, po...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz élesztőt 50 ml langyos vízben, kevés cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék vízzel lágy, szinte galuskaszerű tésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes