70 dkg sertéshús, 25 dkg lasagne tészta,(én sima lebbencstésztát szoktam venni, az sokkal olcsóbb) 20 dkg trapista sajt (reszelve), 2 fej vörös hagyma, 2 gerezd fokhagyma (összezúzva) , 4 szál sárgarépa (reszelt), 2 db sűrített paradicsom, 3-4 ek. ketchup, 3-4 ek. olaj a dinszteléshez, 1 csipetnyi só (a mártáshoz), 1 csipetnyi bors (a mártáshoz), ízlés szerint bazsalikom, oregánó, kakukkfű, 1 csipetnyi őrölt paprika (csemege), 3 ek. olaj (a besamelhez), 5 ek. liszt (besamelhez), 7,5 dl tej (besamelhez), 1 csipetnyi ételízesítő, bors, bazsalikom
Mártás:
1. A finomra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk az összezúzott fokhagymát. A lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, majd egy pici vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk.
2. A darált húst hozzáadjuk a párolt zöldségekhez, megvárjuk míg a hús kifehéredik. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot majd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel fűszerezve kis lángon főzzük kb. 30 percig. Ezután megízleljük a mártást, én ilyenkor szoktam beletenni az őrölt paprikát,és a másik gerezd fokhagymát, majd ha szükséges ízlés szerint még tehetünk a fűszerekből, hogy még intenzívebb mártást kapjunk.
Besamel szósz:
1. Egy edényben olajat forrósítunk, beletesszük a lisztet, majd sűrűn kevergetjük megvárjuk míg megpirul a liszt. Ezután levesszük a tűzről. Egy edénybe kimérjük a 7,5 dl tejet amibe ételízesítőt, borsot és bazsalikomot teszünk. Miután kihűlt a rántásunk, felengedjük a nem túl hideg tejjel (meg ha túl hideg akkor csomós lesz). Lassan adagoljuk a lisztes rántáshoz a tejet, majd vissza tesszük az edényt a tűzhelyre. Folyamatos kavargatás közben a mártás besűrűsödik. Ha túl sűrű akkor még egy kis tejjel hígíthatjuk azt.
Elkészült a mártás és a szósz is, ezután már pofon egyszerű az étel elkészítése! Egy hőálló edényre lesz szükségünk, melynek aljára vékony rétegben besamel szószt öntünk. Erre jön 1 sor lasagne lap, egymás mellé lerakva. Ezután 1 sor húsos mártás következik, ezt is szép egyenletesen oszlatjuk el. Majd 1 sor basamel szósz, majd lasagne lap. Mindezt addig rakjuk míg a szósz illetve a mártás el nem fogy. Ügyeljünk viszont arra, hogy a záró réteg besamel szósz legyen, ennek a tetejére kerül rá a reszelt sajt.
200 fokon sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük!
Én a Spárba szoktam venni csusza/lebbencs tésztát, a Soós Premiot.
A paradicsomos tonhalas tészta egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel. Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzési idő nagy részében nem kell vele fogl...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Rárakom a darált húst, fehéredés után pedig ízlés szerint fűszerezem(só, bors, majoranna, kecsap, milánói alap) és milánói szószt ké...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA kifliket vékony karikákra szelte.A tejbe a tojás sárgáját és a többi hozzávalót elkeverem, hogy a cukor olvadjon el.A kifli karikákat beleforgatom majd a tepsibe egymásmellé lera...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű