menu

Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéshús, 25 dkg lasagne tészta,(én sima lebbencstésztát szoktam venni, az sokkal olcsóbb) 20 dkg trapista sajt (reszelve), 2 fej vörös hagyma, 2 gerezd fokhagyma (összezúzva) , 4 szál sárgarépa (reszelt), 2 db sűrített paradicsom, 3-4 ek. ketchup, 3-4 ek. olaj a dinszteléshez, 1 csipetnyi só (a mártáshoz), 1 csipetnyi bors (a mártáshoz), ízlés szerint bazsalikom, oregánó, kakukkfű, 1 csipetnyi őrölt paprika (csemege), 3 ek. olaj (a besamelhez), 5 ek. liszt (besamelhez), 7,5 dl tej (besamelhez), 1 csipetnyi ételízesítő, bors, bazsalikom

Elkészítés:


Mártás:
1. A finomra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzá adjuk az összezúzott fokhagymát. A lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, majd egy pici vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk.
2. A darált húst hozzáadjuk a párolt zöldségekhez, megvárjuk míg a hús kifehéredik. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot majd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel fűszerezve kis lángon főzzük kb. 30 percig. Ezután megízleljük a mártást, én ilyenkor szoktam beletenni az őrölt paprikát,és a másik gerezd fokhagymát, majd ha szükséges ízlés szerint még tehetünk a fűszerekből, hogy még intenzívebb mártást kapjunk.

Besamel szósz:
1. Egy edényben olajat forrósítunk, beletesszük a lisztet, majd sűrűn kevergetjük megvárjuk míg megpirul a liszt. Ezután levesszük a tűzről. Egy edénybe kimérjük a 7,5 dl tejet amibe ételízesítőt, borsot és bazsalikomot teszünk. Miután kihűlt a rántásunk, felengedjük a nem túl hideg tejjel (meg ha túl hideg akkor csomós lesz). Lassan adagoljuk a lisztes rántáshoz a tejet, majd vissza tesszük az edényt a tűzhelyre. Folyamatos kavargatás közben a mártás besűrűsödik. Ha túl sűrű akkor még egy kis tejjel hígíthatjuk azt.

Elkészült a mártás és a szósz is, ezután már pofon egyszerű az étel elkészítése! Egy hőálló edényre lesz szükségünk, melynek aljára vékony rétegben besamel szószt öntünk. Erre jön 1 sor lasagne lap, egymás mellé lerakva. Ezután 1 sor húsos mártás következik, ezt is szép egyenletesen oszlatjuk el. Majd 1 sor basamel szósz, majd lasagne lap. Mindezt addig rakjuk míg a szósz illetve a mártás el nem fogy. Ügyeljünk viszont arra, hogy a záró réteg besamel szósz legyen, ennek a tetejére kerül rá a reszelt sajt.

200 fokon sütőben 30 perc alatt aranysárgára sütjük!

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a Spárba szoktam venni csusza/lebbencs tésztát, a Soós Premiot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kefires lángos,hűtőben,akár másnapra is! :)
Kefires lángos,hűtőben,akár másnapra is! :)

Jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük. 1-2 óra múlva süthető de akár másnapig is eltartható a hűtőben.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós vagy kókuszos csiga
Kakaós vagy kókuszos csiga

A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egszséges magvas kenyér by Klaudia Katonova
Egszséges magvas kenyér by Klaudia Katonova

Bedagasztod, megkel, nemkel meg nagyra nemkell 1kilos kenyeret varni. Es ahogy megkellt ugy tedd be a sutobe (ha ujra atgyurod tomorebb lesz) es 200fokon legkeveressel 35perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mákos angyalbögyörő  vanilíamártással
Mákos angyalbögyörő vanilíamártással

A még meleg áttört burgonyát a liszttel, a tojással, a margarinnal, kevés sóval összegyúrjuk. Ezután meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a tenyerünkkel k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk