menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal


Írta:

Elk. idő: 40-perc
Adag: 4-6/fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal! 5-6-db-kacsa szárny, comb vegyesen, fél-kg-szálas savanyú káposzta, 2-deci olaj, só, kávés kanál Vegeta, kávés-kanál fehér bors, fél-kg-f- liszt, 4-db-tojás,

Elkészítés:


A húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci vízzel, és hagyom főni legalább 70-percig, közben figyelek rá, hogy van -e rajta elegendő víz amiben megtudjon főni, és ha kell pótolom, majd a végén megsütöm! Amíg a hús elkészül, addig elkészítem a tésztát. Egy nagyobb fazékba rakok fel bő vizet amiben majd megfőzöm a tésztát. A káposztát kimosom, kinyomkodom belőle a vizet, és egy serpenyőbe téve, a megmaradt olajjal meg pirítom, a borsot is hozzáadom, összekeverem és félre rakom! Egy tálba bele öntöm a lisztet. külön kis tálba a 4-db-tojást felütöm, és hozzá adom a liszthez, sót, kevés vizet és összegyúrom, sodrófával kinyújtom, és széles metéltre összevágom, lobogó vízbe, rakom, ha fel főtt,, kétszer hagyom még fel forrni, és leszűröm. Mindennel kész vagyok, a káposztával összekeverem, kevés sóval még ízlés szerint sózom, és tálalható! Egy tálra rakom, a húst a tetejére és elkészült!

Trükkök, tippek, praktikák:


Cél szerű az, amikor főzünk, hogy vizet forraljunk előre, mert azzal sok időt nyerhetünk szinte minden főzés alkalmakkor, ezért én így kezdem el a főzést, és sorjába veszem a fontosabbakat, és azt készítem el előbb!

Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás-kukoricás-húsos cannelloni
Gombás-kukoricás-húsos cannelloni

A darált húst 5-10 ek olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, a fűszereket, és készre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a konzerv kukoricát, és megvárjuk míg kihűl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai spagetti-2
Bolognai spagetti-2

A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és az egészet késes aprítóval ledaráljuk vagy nagyon finomra aprítjuk. A felforrósított olívaolajon addig dinszteljük, amíg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bettina
Tengergyümis spagetti
Tengergyümis spagetti

1. Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, az összevágott hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a fokhagymát is. 2. Beledobom a tengergyümölcseit és a szardellákat, pár pillanat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Lángos
Lángos

A tejet és a vizet langyosra melegítjük. Egy pohárba kevés cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és megvárjuk, amíg felfut. Egy tálba...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk