Savanyú káposztás tészta sült kacsa hússal! 5-6-db-kacsa szárny, comb vegyesen, fél-kg-szálas savanyú káposzta, 2-deci olaj, só, kávés kanál Vegeta, kávés-kanál fehér bors, fél-kg-f- liszt, 4-db-tojás,
A húst megtisztítom, alaposan megmosom folyó víz alatt, egy lábasba felrakom főni az olaj egy részét rá öntöm, sózom, a bors felét rá szórom, a vegetát hozzá adom, felöntöm 2-deci vízzel, és hagyom főni legalább 70-percig, közben figyelek rá, hogy van -e rajta elegendő víz amiben megtudjon főni, és ha kell pótolom, majd a végén megsütöm! Amíg a hús elkészül, addig elkészítem a tésztát. Egy nagyobb fazékba rakok fel bő vizet amiben majd megfőzöm a tésztát. A káposztát kimosom, kinyomkodom belőle a vizet, és egy serpenyőbe téve, a megmaradt olajjal meg pirítom, a borsot is hozzáadom, összekeverem és félre rakom! Egy tálba bele öntöm a lisztet. külön kis tálba a 4-db-tojást felütöm, és hozzá adom a liszthez, sót, kevés vizet és összegyúrom, sodrófával kinyújtom, és széles metéltre összevágom, lobogó vízbe, rakom, ha fel főtt,, kétszer hagyom még fel forrni, és leszűröm. Mindennel kész vagyok, a káposztával összekeverem, kevés sóval még ízlés szerint sózom, és tálalható! Egy tálra rakom, a húst a tetejére és elkészült!
Cél szerű az, amikor főzünk, hogy vizet forraljunk előre, mert azzal sok időt nyerhetünk szinte minden főzés alkalmakkor, ezért én így kezdem el a főzést, és sorjába veszem a fontosabbakat, és azt készítem el előbb!
Este állítsuk össze a kovászt. Ehhez a kéz meleg vízben hagyjuk állni a morzsolt élesztőt, majd egy keverőtálban keverjük össze a liszttel. Nem kell dagasztani, csak keverjük össz...
Elkészítési idő: 2 óra kb Nehézség: KözepesÖsszedolgozom, pihentetem, szaggatom 200 C sütöm 20-25 percig Nekem 45 db lett belőle ?
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet,az élesztőt,az öreg tésztát,az olajat,a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet.Szép simára dagasztjuk a tésztát.Akkor jó,ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát apró kockára vágom, és sós vízben megfőzöm. Liszthalmot teszek egy nyújtódeszkára, és a már valamennyire kihűlt burgonyát krumplinyomóval a liszt tetejére nyomom. Még s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz