0,5 kg krumpli,25 dkg liszt,4 kanál zsír,1-2 fej hagyma,só,2,5 dl tejföl,
Elkészítése: Fél kg meghámozott és kockákra vágott krumplit annyi sós vízben megfőzzük, ami éppen ellepi, majd összetörjük a főzővízben, és a tűzhelyről félrehúzva, (de nem levéve, hogy továbbra is főni tudjon), lassan beleöntünk kb. 0,25 kg búzalisztet, közben (egy erősebb) fakanállal állandóan dagasztjuk, míg a krumpli még befogadja a lisztet. Ekkor már olyan kemény a massza, hogy alig lehet dagasztani. Egy-két fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, zsírban megpirítjuk, piros paprikával megszórjuk. Egy kis sót szórunk rá, hogy ne égjen oda. Pirítsuk a hagymát üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, zsírba mártott evőkanállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből, majd görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Az egyforma galuskákat kizsírozott tepsiben egymás mellé fektetjük ( figyeljünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz), a maradék hagymát rászedjük, és lassú tűzön, inkább szárítva - mindkét oldalán, piros, ropogósra sütjük. Frissen, forrón, tejfölözve tálaljuk, de a maradék hidegen, vagy újra felmelegítve is finom.
A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, felaprított salotta hagymát. Egy percig pi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tészta hozzávalót elkeverjük, lisztezett deszkán kb 5-6 percig gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk. Ha ez megvan akkor10 részre osztjuk és kis korongokat formálunk belőle. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk a levét. A többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és egy kicsit pihentetjük a tésztát. Felf...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlajos, sós vízben megfőzzük a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű