50 dkg gnocchi
10 dkg szeletelt bacon
3 dkg vaj
4 szál újhagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 csokor snidling
Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük.
Amikor már engedett egy kis zsírt, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, és együtt sütjük vele.
Ha már szépen megdinsztelődött a hagyma, ráöntjük a tejszínt és a felaprózott snidlinget.
Majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet is.
Amint besűrűsödött a szósz, beleforgatjuk a megfőtt gnocchit, és azonnal tálaljuk.
Sót azért nem teszek bele, mert a bacon eleve sós. De természetesen mindenki saját ízlése szerint sózhatja.
A kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelesztett élesztővel a tésztát összeállítom. Nyújtólapon annyi darabra vágd el ahány brióst szeretnél készíteni (én 9 db vágom, szép nagy briósok lesznek). Utána ezeket a tészta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű