Családireceptkönyv.hu

Baconos újhagymás gnocchi


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gnocchi
10 dkg szeletelt bacon
3 dkg vaj
4 szál újhagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 csokor snidling

Elkészítés:


Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük.
Amikor már engedett egy kis zsírt, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, és együtt sütjük vele.
Ha már szépen megdinsztelődött a hagyma, ráöntjük a tejszínt és a felaprózott snidlinget.
Majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet is.
Amint besűrűsödött a szósz, beleforgatjuk a megfőtt gnocchit, és azonnal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sót azért nem teszek bele, mert a bacon eleve sós. De természetesen mindenki saját ízlése szerint sózhatja.

Baconos újhagymás gnocchi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kefires lepény töltelékkel
Kefires lepény töltelékkel

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
LEVELES TÉSZTÁBA CSAVART ALMA SZELETEK...
LEVELES TÉSZTÁBA CSAVART ALMA SZELETEK...

A TÉSZTÁT CSÍKOKRA VÁGJUK..... AZ ALMÁT MEGPUCOLJUK ÉS VÉKONY SZELETEKRE VÁGJUK EGYENKÉNT RÁ TESSZÜK A TÉSZTA.CSÍKOKRA 150 FOKON 30 PERC ALATT KÉSZRE SÜTJÜK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Császár morzsa
Császár morzsa

1. A tojás sárgáját a vajjal és a cukorral babosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem. 2. A tojássárgájás masszához hozzá adom a beáztatott aszalt gyümölcsöket, a lisztet, a t...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Sós kifli
Sós kifli

Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk