Családireceptkönyv.hu

Baconos újhagymás gnocchi


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gnocchi
10 dkg szeletelt bacon
3 dkg vaj
4 szál újhagyma
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 csokor snidling

Elkészítés:


Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük.
Amikor már engedett egy kis zsírt, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, és együtt sütjük vele.
Ha már szépen megdinsztelődött a hagyma, ráöntjük a tejszínt és a felaprózott snidlinget.
Majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet is.
Amint besűrűsödött a szósz, beleforgatjuk a megfőtt gnocchit, és azonnal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sót azért nem teszek bele, mert a bacon eleve sós. De természetesen mindenki saját ízlése szerint sózhatja.

Baconos újhagymás gnocchi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pirog burgonyával töltve
Pirog burgonyával töltve

A kefírt, cukrot, sót és élesztőt elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágyabb, nem folyós tésztát kapunk. Lefedve duplájára kelesztjük, ez kb. 2-3 óra hossza, hőmérséklet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Szafi Pizza
Szafi Pizza

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Langalló recept
Langalló recept

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Briós
Briós

A kelesztett élesztővel a tésztát összeállítom. Nyújtólapon annyi darabra vágd el ahány brióst szeretnél készíteni (én 9 db vágom, szép nagy briósok lesznek). Utána ezeket a tészta...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk