◾60 dkg liszt
◾1,5 dl tej
◾4 dkg élesztő
◾1 teáskanál cukor
◾só
◾60 ml olívaolaj
◾2 dl víz
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan kidolgozzuk, a tészta lágy, könnyen dagasztható kell legyen ha szükséges még egy kevés vizet adhatunk hozzá.
Mikor összeállt, letakarva 45 percen át kelesztjük, majd újra átgyúrjuk és két-három részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben szeretnénk sütni.
A tésztákat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és olajozott tepsibe tesszük.
Átkenjük fűszeres paradicsomszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk rá és 220 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szélei megbarnulnak.
Ekkor megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük pár percre a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
1.) Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2.) Kevéske olajjal élesztövel a sós liszttel rugalmas tésztát dagasztunk. 3.) Kicsit kelesztjük. Már süth...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Kézzel gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a golyókat, kicsit lelapítjuk. 180 fokon 30-40 percig sütjük. Nagyon finom, neke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű