◾60 dkg liszt
◾1,5 dl tej
◾4 dkg élesztő
◾1 teáskanál cukor
◾só
◾60 ml olívaolaj
◾2 dl víz
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan kidolgozzuk, a tészta lágy, könnyen dagasztható kell legyen ha szükséges még egy kevés vizet adhatunk hozzá.
Mikor összeállt, letakarva 45 percen át kelesztjük, majd újra átgyúrjuk és két-három részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben szeretnénk sütni.
A tésztákat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és olajozott tepsibe tesszük.
Átkenjük fűszeres paradicsomszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk rá és 220 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szélei megbarnulnak.
Ekkor megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük pár percre a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. Rárakom a darált húst, fehéredés után pedig ízlés szerint fűszerezem(só, bors, majoranna, kecsap, milánói alap) és milánói szószt ké...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesÖregtészta: Összedagasztjuk úgy, hogy gombóccá váljon. Kelesztő tálba tesszük, akár 24 órára is. A tészta jól megnő, majd visszaesik, finom savanykás illatú lesz. Ez a men...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA káposztát megmossuk, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját. A sajtreszelő legnagyobb lyukú részén lereszeljük a káposztát, majd jól megsózzuk, két kézzel egy tálban átforgatjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a pörcöket félretesszük. 2 kanál olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az összetört fokhagymát, a sűrítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű