Családireceptkönyv.hu

Zsebes Pita


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


350 ml víz (meleg)
1 ek méz
1 tasak (11 gr) instant élesztő
60 dkg finomliszt (lehet teljes kiőrlésű is)
2 tk só

Elkészítés:


A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell.
Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.
Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle.
Kis pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot.
Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. Alatta lisztezzük be a deszkát!!!. Ez fontos, ettől lesz zsebes.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tiszta tepsit teszünk az alsó rácsra.
Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!

Zsebes Pita

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Pizza (élesztő nélkül)
Pizza (élesztő nélkül)

Elkészítés: Egy tálba teszem a vajat és a langyos tejet és addig keverem, míg a vaj felolvad a tejben. Ehhez szitálom hozzá a lisztet, sót, csipetnyi cukrot és az ecetet. Jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lasagnetekercsek
Lasagnetekercsek

Elkészítés ideje: Elkészítés: 45 perc, sütés: 30 perc Elkészítés: A szószhoz az apróra vágott hagymákat pirítsd meg kevés olívaolajon, majd tedd hozzá a paradicsomot. Sózd,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumlplistészta
Krumlplistészta

A tésztát sós vízben a leírás szerint kifőzzük, majd hideg vizzel leöblitjük, és a fél ek olajjal összekeverjük.Ez nem olasz tészta úgyhogy nyugodtan le lehet öbliteni.Az olasz tés...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Kolbászos csónakok
Kolbászos csónakok

1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. 2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. 3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. 4. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk