menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 gr sima liszt,
- só,
- pici cukor,
- 1 porélesztő,
- 3 ek olívaolaj,
- víz,
- ketchup,
- paradicsompüré,
- oregánó,

Elkészítés:


A hozzávalókat, 500gr sima lisztet, pici sót, pici cukrot, 1 por élesztőt, 3 evőkanál olívaolajat és annyi langyos vízet, amennyit a liszt fel vesz jól kidolgozzuk és hagyjuk 10 percig pihenni.
Kézzel kinyújtjuk és rákenjük a paradicsomszószt, rá a sajtot és jöhet a többi feltét ízlés szerint.
Szósz: ketchup, paradicsom püré, oregánó, pici só.
200°C sütjük 15 percet.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Menzás spagetti
Menzás spagetti

A hagymát felaprítom, megdinsztelem az olajon, majd ráöntöm a paradicsompürét, belekeverem a fűszereket, majd amikor össze rottyant beleteszem a löncshúst.Még párolom - nem pirítom...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
LUSTA LÁNGOS
LUSTA LÁNGOS

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Grízes tészta
Grízes tészta

A tésztát sós vízben felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a grízt aranybarnára. Amikor kész, elzárom a tűzhelyet. A tészta főzőlevéből öntök rá kb. 1 decilitert....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Húsos ravioli mascarponés paprikamártással
Húsos ravioli mascarponés paprikamártással

Ravioli A lisztet mérjük ki, majd tegyük egy nyújtódeszkára. Közepére üssük a tojásokat, és egy villa segítségével keverjük el a liszttel. Beleszórunk egy teáskanál sót, é...

Elkészítési idő: 64 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk