50 dkg liszt
25 dkg margarin
só
2 tojássárgája
annyi tejföl amennyit felvesz
A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 10-15 perc takaréklángon
Elkészítése: Az élesztőt langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk, amikor felfutott összeverjük a többi hozzávalóval. A tészta ne legyen túl lágy! Jól kidolgozzuk a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újhagymát a zöld részével együtt vágjuk karikákra. A tésztát tegyük lobogva forró, sós vízbe. Egy nagy serpenyőben, amibe majd a tészta is belefér, melegítsük fel az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaj 2/3-ával és a túróval kikeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverőtálba teszem, a közepére kis mélyedésbe morzsolom az élesztőt, csipetnyi cukorral meghintem, majd egy kevés tejjel és liszttel összekeverve kovászt készítek. Kb 15...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű