50 dkg liszt
25 dkg margarin
só
2 tojássárgája
annyi tejföl amennyit felvesz
A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 10-15 perc takaréklángon
A cérnametéltet sós vízben kifőzzük. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrokat és a tojásokat, a citrom levét és ízlés szerint a reszelt héját, valamint a mazsolát. B...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesNem lehet megadni liszt mennyiséget, mert függ a tojás nagyságától,a liszt sikér tartalmától, hogy mennyi kell. Vizet nem használok, annyi tojást, amennyit a liszt felvesz, és, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kevés olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont és a megpucolt, apróra felaprított fokhagymát. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint sós vízben kifőzzük. Közben a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz