50 dkg liszt
25 dkg margarin
só
2 tojássárgája
annyi tejföl amennyit felvesz
A fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 10-15 perc takaréklángon
A gombapörköltet lecsepegtetem és apróra vágom. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. Betöltöm a palacsintákba. A palacsintákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát, fokhagymát apóra vágjuk, koktélparadicsomot felszeleteljük. Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a garnélarákot hozzáadjuk. Pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egy tálba teszünk, összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy rudakat formázunk. Bevagdossuk, megkenjük tojássárgájaval, megszórjuk szezammaggal, lenmaggal, bármivel. 200...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk,karikákra vágjuk,zöldhagymát is zsíron kezdjük el pirítani.Hozzáadjuk a kockára vágott sonkánkat is és megpirítjuk a hagymával együtt,fűszerezzük egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű