4 dl liszt
4 dl tej
4 tojás (közepes)
1-2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez
Töltelék hozzávalói:
25 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg étcsokoládé
Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára. (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni)
A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.
A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel.
A habtejszínt (vagy hulalát) verjük fel kemény habbá.
Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.
A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (én az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni)
Kalória: 282 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 16 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak
A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. Pizzatészta recept: élesztő felfuttatása Futtasd fel az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha már meg tudjuk fogni, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük egy keverőtálba. Beleütjük a 2 tojást, beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután minden hozzávalót előkészítettem, rétegeztem a tortaformába. Először kikentem a formát vajjal és vékonyan megszórtam zsemlemorzsával. Alulra egy sor tésztát tettem amit bevo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 50 ml langyos vízben, kevés cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék vízzel lágy, szinte galuskaszerű tésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes