Céklás, spenótos és sima tojásos. A recept: 30 dkg liszt (felesbe durum tésztaliszt és sima finomliszt, 3 tojás, egy néhány kanál víz. A cékláshoz szárított céklaport használtam (10 gr.), a spenótoshoz kb. 15 dkg spenótpürét tettem a liszthez és a tojáshoz.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a húst és amíg feldobja a levét, pirítjuk. Ekkor felöntjük a paradicsomlével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra kockázom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát hagyományos módon megfőzzük. Egy tepsit kizsírozunk. A tészta 1/3 részét eloszlatjuk benne. A tetejére a szeletelt sajtból teszünk egy réteget. Következő réteg ismét 1/3...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 190 fokra. Kenj ki vékonyan olívaolajjal egy 8 üreges muffinformát. (Használhatsz olajspray-t is.) Vágd fel 8 négyzetre a leveles tésztát. Nyomkodd a négyz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű