Céklás, spenótos és sima tojásos. A recept: 30 dkg liszt (felesbe durum tésztaliszt és sima finomliszt, 3 tojás, egy néhány kanál víz. A cékláshoz szárított céklaport használtam (10 gr.), a spenótoshoz kb. 15 dkg spenótpürét tettem a liszthez és a tojáshoz.
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kelesztés nélkül felhasználhatjuk. 2. Buktához például kinyújtjuk, felvágjuk 8x10-es négyzetekre. A tölteléket a négyzet közepébe kan...
Elkészítési idő: 1 óraMegforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük, majd a lábosba tesszük az ujjnyi vastagon felkarikázott kolbászt, ill a zúzát....
Elkészítési idő:18 db kis fánkocska sült belőle... Langyos cukros tejbe morzsolom az élesztőt, meleg helyen felfuttatom. A lisztet összekeverem a porcukorral, hozzáadom az olvasztott vajat, tojá...
Elkészítési idő: 1 óra