0,5 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
só
zsír
20 dkg juhtúró
A burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásokat is. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük, leöblítjük, és hagyjuk jól kicsöpögni. Kevés olvasztott zsíron átforgatjuk, ismét sózzuk, és ízlés szerint villával áttört juhtúróval ízesítjük.
Felteszünk forrni 4 liter vizet. A szalonnából levágunk 4 vékony szeletet (rajtuk hagyjuk a bőrt, különben nem kunkorodnak fel), és tarajosra bevagdossuk. A maradék szalonnát apró...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűldmflksdmfkldsmfskdf mfksdmfksdmfklsdmflmsdlfmdslfmsdlfmsldfmsmflsdmfsdmfksmflmlfmfldsmflmdslfmdsfmsldmflsdmfldsmflsmflmflsmflsm
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű