0,5 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
só
zsír
20 dkg juhtúró
A burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásokat is. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszedjük, leöblítjük, és hagyjuk jól kicsöpögni. Kevés olvasztott zsíron átforgatjuk, ismét sózzuk, és ízlés szerint villával áttört juhtúróval ízesítjük.
A lisztet egy keverőtálba szórjuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, és egy villával kicsit fel is kavarjuk a tojásokat a mélyedésben (a tojás ne legyen hideg)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékba felteszünk kb. 3 liter vizet forrni a fodros kockának, és adunk hozzá egy kávéskanál sót. Mikor a víz forr, beletesszük a kockatésztát, és megfőzzük a rajta lévő haszn...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűEgy fazékba vizet teszünk fel forrni. Forrás után ízestíjuk sóval, olajjal és beletesszük a tésztát, készre főzzük. Közben elkészítjük a szószt. A húst olajon fehéredésig meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt 1 csipet cukorral, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást. Összemorzsoljuk benne, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű