50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
12 dkg margarin
1 db tojás
15 dkg cukor
Forgatáshoz:
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 kávéskanál fahéj
2 csomag vanillincukor
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát.
Kelesszük kétszeresére. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, és egy késsel vágjuk el 1 centi szélesre.
Tekerjük alufóliával bevont sörös dobozra. Előtte olajozzuk meg, úgy könnyebben lejön.
Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, és forgassuk meg a a cukor és dió, vagy a cukor és fahéj, vagy vaníliás cukor keverékében.
180-200 fokon hamar megsül.
Az élesztőt felfuttatjuk 250 ml langyos vízben, amihez hozzáadtunk egy ek cukrot. Amikor az élesztő felfutott hozzáöntjük a liszthez. Ezt jól eldolgozzuk, hozzáadjuk a sót és az ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük az oregánóval, hozzáadjuk az élesztőt, a sót, az olívaolajat, és bedagasztjuk a tésztát. Átkenjük olívaolajjal, let...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű