menu

Családireceptkönyv.hu

Kürtős kalács


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
12 dkg margarin
1 db tojás
15 dkg cukor
Forgatáshoz:
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 kávéskanál fahéj
2 csomag vanillincukor

Elkészítés:


Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát.
Kelesszük kétszeresére. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, és egy késsel vágjuk el 1 centi szélesre.
Tekerjük alufóliával bevont sörös dobozra. Előtte olajozzuk meg, úgy könnyebben lejön.
Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, és forgassuk meg a a cukor és dió, vagy a cukor és fahéj, vagy vaníliás cukor keverékében.
180-200 fokon hamar megsül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Spenótos - sonkás nokedli
Spenótos - sonkás nokedli

Főzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát törjük össze keverjük bele a tejfölbe és ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-bolognai rakott u1 penne tészta
Tejszínes-bolognai rakott u1 penne tészta

A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a vizet, a darált húst és 10percig főzöm. Ezután hozzáadom a paradicsomot, a fűszereket és készre főzöm. A legvégén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alpesi tészta
Alpesi tészta

1. A krumplit apró kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni. 2. Ha félig megpuhult, hozzáöntjük a tésztát, és együtt megfőzzük őket. 3. A vöröshagymát apró kockákra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Adrien
Tészta bakonyi-gombás szósszal
Tészta bakonyi-gombás szósszal

Vizet forralunk és amíg felforr felkockázzuk a szalonnát, gombát és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amint felforr a víz beleöntjük a tésztát. Amikor lepirultak az alapanyagok meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk