50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
12 dkg margarin
1 db tojás
15 dkg cukor
Forgatáshoz:
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 kávéskanál fahéj
2 csomag vanillincukor
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát.
Kelesszük kétszeresére. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, és egy késsel vágjuk el 1 centi szélesre.
Tekerjük alufóliával bevont sörös dobozra. Előtte olajozzuk meg, úgy könnyebben lejön.
Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, és forgassuk meg a a cukor és dió, vagy a cukor és fahéj, vagy vaníliás cukor keverékében.
180-200 fokon hamar megsül.
Főzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát törjük össze keverjük bele a tejfölbe és ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a vizet, a darált húst és 10percig főzöm. Ezután hozzáadom a paradicsomot, a fűszereket és készre főzöm. A legvégén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit apró kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni. 2. Ha félig megpuhult, hozzáöntjük a tésztát, és együtt megfőzzük őket. 3. A vöröshagymát apró kockákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVizet forralunk és amíg felforr felkockázzuk a szalonnát, gombát és kevés olajon elkezdjük pirítani. Amint felforr a víz beleöntjük a tésztát. Amikor lepirultak az alapanyagok meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű