50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
12 dkg margarin
1 db tojás
15 dkg cukor
Forgatáshoz:
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 kávéskanál fahéj
2 csomag vanillincukor
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát.
Kelesszük kétszeresére. Nyújtsuk ki fél centi vastagra, és egy késsel vágjuk el 1 centi szélesre.
Tekerjük alufóliával bevont sörös dobozra. Előtte olajozzuk meg, úgy könnyebben lejön.
Kenjük meg a tésztát egy kevés vízzel, és forgassuk meg a a cukor és dió, vagy a cukor és fahéj, vagy vaníliás cukor keverékében.
180-200 fokon hamar megsül.
ELKÉSZÍTÉS A csirkét és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, majd feldaraboljuk. Egy kevés olajon fehéredésig sütjük a csirkemellet, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és addig pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darálthúst kevés olajon, hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, azoregánoval,bazsalikommal, saját paradicsomlé hozzáadásával szósszá főztem. Készítettem egy besamel mártást is,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben feltesszük főni, míg al'dente lesz, majd leszűrjük, hideg vízzel kicsit leöblítjük. Mialatt a tészta fő, elkészítjük a zöld krémet. Egy aprítóba tesszük a szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, enyhén sós vízben (+ 1 ek olaj) kifőzöm. A vajból kb 1 evőkanálnyi mennyiséget felhasználok a jénai kikenésére. A tojások sárgáját a cukrokkal és a tejföllel ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű