100 g kukoricadara,
csipet só,
1 csomag vaníliás cukor,
1-2 ek barna cukor,
2,5 dl víz, kb.
100 ml tej,
25 dkg túró
1 citrom héja
A tálaláshoz:
darált cukros mák (50 g mák, 25 g porcukor),
málna, vagy eperlekvár
1. A vizet felforralom, majd ízesítetem sóval.
2. Belekeverem a kukoricadarát és megfőzőm kis lángon.
3. Pár perc főzés után besűrűsödik és már nehéz keverni. Na akkor jó.
4, Tűzről levéve belemorzsolom a túrót, belereszelem a citrom héját és
ízesítetem egy kanál cukorral.
5. A masszából formázzunk helyes kis gombócokat, és forgassuk meg
őket darált, cukrorsmákban.
De a hagyományos módon, pirított morzsában is meg lehet őket hempergetni.
12 db közepes méretű gombóchoz
Mézes tejföllel, vagy lekvárral (eper, málna, ribizli) fogyasszuk.
A joghurtot cukorral és citromlével is nagyon finom ontetnek.
1. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 2. A szezámolajat majdnem füstölésig forrósítjuk a wokban, majd hozzáadjuk a fokhagymát 1 percig pirítjuk ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábasban melegíts sós vizet (ne túl sósat, mert a bacon is sós lesz), majd főzd meg benne a tésztát. Nézd meg hány perces a tészta, és kb. 1-2 perccel a vége előtt szűrd l...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és egy csipet cukorral hagyjuk felfutni. A margarint, a sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt és a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa kenyérsütőgéppel/nagyrobottal dolgozunk, akkor a vaj kivételével az összes hozzávalót egyszerűen csak mérjük a gép üstjébe és indítsuk el a dagasztás programot. Én a kenyérsütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű