Sastojci:
420 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
1/4 žličice instant kvasca
1 žličica soli
350 ml vode
1
Brašno pomiješajte s kvascem i soli. Dodajte vodu i električnom miješalicom umijesite mekano tijesto.
2
Tijesto u zdjeli pokrijte i ostavite da odstoji 12 do 16 sati (ili preko noći). Tijesto za to vrijeme naraste i jako je mekano.
3
Radnu površinu dobro pospite brašnom i istresite tijesto. Tijesto pobrašnite (i ruke) te ga rukama rastanjite. Preklopite svaku stranu prema sredini (kao da radite kuvertu za pismo).
4
Pospite kuhinjsku krpu s dosta brašna, pa prebacite na nju kruščić tako da je strana s preklopom dolje, a glatko prema gore. Pospite obilno brašnom i ostavite stajati zamotano u krpi 1-2 sata.
5
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 230 °C. Pri tome u njoj zagrijte i keramičku (ili vatrostalnu) posudu s poklopcem u kojoj će se peći kruh.
6
Posudu pažljivo izvadite iz pećnice i u nju prebacite kruščić (s preklopom prema gore, a glatko dolje). Posudu nije potrebno mastiti, jer se kruh neće zalijepiti.
7
Posudu poklopite i ostavite u pećnici peći oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i pecite još 20 minuta.
. a túrót át töröm hozzá adom a cukrot,vaníliát,mazsolát,vajat,tojás sárgáját,reszelt citrom héját,jól össze keverem,majd a ki főtt cérna metéltet és a tojás habot óvatosan bele fo...
Elkészítési idő: 1,10 óraEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő:A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. Megszórjuk fűszerekkel és ho...
Elkészítési idő: 30