Sastojci:
420 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
1/4 žličice instant kvasca
1 žličica soli
350 ml vode
1
Brašno pomiješajte s kvascem i soli. Dodajte vodu i električnom miješalicom umijesite mekano tijesto.
2
Tijesto u zdjeli pokrijte i ostavite da odstoji 12 do 16 sati (ili preko noći). Tijesto za to vrijeme naraste i jako je mekano.
3
Radnu površinu dobro pospite brašnom i istresite tijesto. Tijesto pobrašnite (i ruke) te ga rukama rastanjite. Preklopite svaku stranu prema sredini (kao da radite kuvertu za pismo).
4
Pospite kuhinjsku krpu s dosta brašna, pa prebacite na nju kruščić tako da je strana s preklopom dolje, a glatko prema gore. Pospite obilno brašnom i ostavite stajati zamotano u krpi 1-2 sata.
5
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 230 °C. Pri tome u njoj zagrijte i keramičku (ili vatrostalnu) posudu s poklopcem u kojoj će se peći kruh.
6
Posudu pažljivo izvadite iz pećnice i u nju prebacite kruščić (s preklopom prema gore, a glatko dolje). Posudu nije potrebno mastiti, jer se kruh neće zalijepiti.
7
Posudu poklopite i ostavite u pećnici peći oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i pecite još 20 minuta.
1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez az olajjal együtt és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megpirítjuk sóval meg borssal, majd hozzáadjuk a bacont és tovább pirítjuk őket. Ha mind a kettő kellően megpirult hozzaöntjük a tejszínt, összefőzzük őket és kész is. T...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Kicsit sózzuk és a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sonkát c...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz