25 dkg dw -50%-os liszt (vagy update liszt, esetleg más ch csökkentett liszt)
1/2 friss élesztő
12,5 dkg langyos teavaj vagy light növényi zsiradék (de használható kókuszzsír/olaj...stb. is)
1 e.k. tejföl (12%-os)
1 db tojás sárgája
1 kiskanál só
0,5 dl tej
2 e.k. szezámmag
10 dkg reszelt sajt
1 pár virsli
Kenéshez: A megmaradt tojásfehérje.
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon. (Cukor hiányában nem futtatjuk). A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órán keresztül pihentetjük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd a felkarikázott virslit ráhelyezzük. Arra megy egy másik pogácsa korong. Megkenjük tojásfehérjével és még megszórjuk szezámmaggal.
200 fokon 15-20 percig sütjük.
A hagymát kockára vágva a zsíron világosra pirítjuk, hozzátesszük a pirospaprikát, a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sóval, borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával összetöröm és a hozzávalókkal összegyúrom. Gombócokat formázok belőle és sós forrásban levő vízbe rakom őket. A gobócok feljönnek a víz tetejére, akkor még 5 perci...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A tésztát sós vízben megfőzzük és miután leszűrtük, a paradicsomszószba forgatjuk, fűszerezzük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. 2. A sonkát és a bacont felszeleteljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát. 2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. (Kb. 2 perc) A tejet állandó kevergetés m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű