Tészta:
1 kg liszt
3 ek. étolaj
1 tk. só
50 g élesztő
3-4dl langyos víz
1 tk.cukor
Pizzakrém mindegyikre
Feltétek-Magyaroshoz:
5 db főtt tojás
20 dkg szalonna kockáczva
20-30-dkg kolbász
10 dkg sajt
1 db paprika
1 db paradicsom
10 dkg főtt kukorica
10 dkg csiperke gomba
Szalámishoz:
20 dkg szalámi-lehet csípős is
10 dkg kukorica
10 dkg sajt
1 paprika
1 paradicsom
Sonkáshoz:
15 dkg sonka szalámi
10 dkg sajt
10 dkg kukorica
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, étolajjal, a langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá keverjük a liszthez. Jól kidagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük. Kelesztés után 3 darabra osztjuk. Egy magyaros, egy szalámis, egy sonkás lesz belőle. Nem kell sodrófával kinyújtani, csak a kezünkkel, tepsi méretűre. Ebből az adagból 3 gáztepsi mennyiségű lesz. Pizzakrémmel megkenjük, majd rápakoljuk a feltéteket. Az én családom így szereti.
Hájas tészta: A hájat ledaráljuk húsdarálón, majd 15 dkg liszttel összegyúrjuk és hideg tejre tesszük. 20 dkg lisztet, a tojássárgáját, csipet sót, a vizet és az ecetet összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk. Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. 2 gerezd fokhagymát belekeverünk a tésztába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű