Tészta:
1 kg liszt
3 ek. étolaj
1 tk. só
50 g élesztő
3-4dl langyos víz
1 tk.cukor
Pizzakrém mindegyikre
Feltétek-Magyaroshoz:
5 db főtt tojás
20 dkg szalonna kockáczva
20-30-dkg kolbász
10 dkg sajt
1 db paprika
1 db paradicsom
10 dkg főtt kukorica
10 dkg csiperke gomba
Szalámishoz:
20 dkg szalámi-lehet csípős is
10 dkg kukorica
10 dkg sajt
1 paprika
1 paradicsom
Sonkáshoz:
15 dkg sonka szalámi
10 dkg sajt
10 dkg kukorica
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, étolajjal, a langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá keverjük a liszthez. Jól kidagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük. Kelesztés után 3 darabra osztjuk. Egy magyaros, egy szalámis, egy sonkás lesz belőle. Nem kell sodrófával kinyújtani, csak a kezünkkel, tepsi méretűre. Ebből az adagból 3 gáztepsi mennyiségű lesz. Pizzakrémmel megkenjük, majd rápakoljuk a feltéteket. Az én családom így szereti.
Főzd meg héjában a krumplit, erre 30 percet számolj. Fontos, hogy minél lisztesebb, főzni való kurmplit használj, mert különben nem fog sikerülni a tészta, vagy nem lesz könnyű. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomok héját alul, vékonyan bevágjuk X-alakban és néhány másodpercre (amíg a héj a vágásunk mentén picit tovább nem reped) lobogó vízbe ültetjük őket. Szűrőkanállal kiszedj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és együtt pirítjuk őket. Amikor már megpirultak hozzáadjuk a darált húst, “fehére...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűformázza gömbré, tekerje be a fóliába és hagyja legalább 2 órán át friss helyen pihenni, de a hűtőszekrényben nem. Ez a tészta, hagyjuk pihenni néhány órán át. Most készítse elő a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes