30-40 dkg tészta (nálam cöpfli)
20 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja és leve
2 kicsi natúr tonhalkonzerv (tonhal törzs és ne aprított, ha lehet)
snidling
só
bors
A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
A forró tésztához hozzákeverjük a mascarpone-t, a citromhéját belereszeljük, és a citromot belefacsarjuk, hozzákeverjük a leszűrt tonhaldarabokat
Megszórjuk borssal és snidlinggel.
1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. 2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés előtt elkészítjük a fokhagymalevet, hogy legyen ideje összeérni. Az élesztőt a vízben simára keverjük ki. A hozzávalókat összekeverjük és fél órán keresztül letakarva kelesz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes