Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Krémes citromos-tonhalas tészta


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-40 dkg tészta (nálam cöpfli)
20 dkg mascarpone
1 citrom reszelt héja és leve
2 kicsi natúr tonhalkonzerv (tonhal törzs és ne aprított, ha lehet)
snidling

bors

Elkészítés:


A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
A forró tésztához hozzákeverjük a mascarpone-t, a citromhéját belereszeljük, és a citromot belefacsarjuk, hozzákeverjük a leszűrt tonhaldarabokat
Megszórjuk borssal és snidlinggel.

Krémes citromos-tonhalas tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. 2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pita
Pita

A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Lángos
Lángos

Sütés előtt elkészítjük a fokhagymalevet, hogy legyen ideje összeérni. Az élesztőt a vízben simára keverjük ki. A hozzávalókat összekeverjük és fél órán keresztül letakarva kelesz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Epres-túrós rétes
Epres-túrós rétes

1. A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk