Családireceptkönyv.hu

Töki pompos-kenyérlángos


Írta:

Elk. idő: 1-2
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 közepes méretű burgonya / főtt /
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
fél teáskanál cukor

házi sonka, vagy szalonna
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1-2 fej lilahagyma
20 dkg sajt

Elkészítés:


A burgonyát meghámozom, felkockázom, majd készre főzöm. Miután lecsepegtetem, burgonyatörővel összetöröm.Közben 2.5 dl vízben elkeverek egy fél teáskanál cukrot, majd hozzákeverem a 2,5 dkg élesztőt is. Kicsit hagyom, hogy felfusson. A fél kg lisztet és az élesztőt a vízzel az összetört burgonyához öntöm. Jól átgyúrom, míg laza állagú tésztát nem kapok.A tésztát egy sütő szélességű tepsibe öntöm és elnyomkodom, hogy mindenhol egyforma magasságú legyen. Egy hagyományos méretű tepsibe teszem, emiatt a tészta magasabb lesz és kevésbé sül keményre. A tésztát a teljes felületén megszurkálom egy villával.
A gázt előmelegítem 175 fokon, majd a tepsit 5 percre beteszem. Ennyi idő alatt a tészta teteje megkeményedik, de a tészta még mindig rugalmas.Egy 2 dl-es tejfölbe 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymát keverek és ezzel a fokhagymás tejföllel megkenem a tészta tetejét. A már korábban felkockázott házi sonkát, vagy szalonnát rászórom a tejfölös felületre, majd a felcsíkozott lila hagymával is ezt teszem.A végén kb. 20 dkg sajtot reszelek a tésztámra.Visszateszem a tepsit a sütőbe és 10-15 percig sütöm, míg a tészta megfelelő állagú nem lesz és a sajt is megpirul egy picit. A sütőből kivéve a tepsit, pár percig pihentetem a töki pompost, majd négyzetekre szeletelem és önmagában kínálom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szalonnát én picit megpirítom

Töki pompos-kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos makaróni (Rupáner)
Sajtos makaróni (Rupáner)

1. A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra! 2. Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg, majd szűrjük 3. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Vargányás durumtészta
Vargányás durumtészta

A vargányát, avokádót, fokhagymát, újhagymát vajon, olivaolajon megpirítjuk. A tésztát kifőzzük és összekeverjük a vargányás, avokádós szósszal, majd petrezselyemmel és reszelt saj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás krémsajtos sonkás rakott penne
Medvehagymás krémsajtos sonkás rakott penne

A tésztánkat a szokásos módon kifőzzük.A medvehagymát nagyon apróra összevágjuk kb:1 marékkal félrerakunk a többit egy nagyobb tálba rakom,és hozzáadom a tejszínt,szeletelt sonká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
GOMBÁS-CUKKINIS ONE POT
GOMBÁS-CUKKINIS ONE POT

A gombát negyedelem, a cukkinit ujjnyi széles darabokra vágom, a hagymát vékonyan felkarikázom, a fokhagymát lereszelem. A tésztát és az előkészített zöldségeket egy magas falú...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk