1 kg liszt
4+4 tojás
1 pár virsli vagy darabka füstölt kolbász
1 nagy tejföl
3-4 fej vöröshagyma
15 dkg reszelt sajt
olaj vagy zsír
Felezhető!
A lisztből és 4 tojásból nokedlit készítünk a szokott módon. Ha kész leszűrjük és tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük. A tejfölt a másik 4 tojással, némi sóval borssal kikeverjük. A tisztított hagymákat félbevágjuk ,csíkozzuk és bő olajon lassú tűzön szép pirosra sütjük.A virsliket hosszában kettévágjuk és utána szeleteljük fel.
A virslit egyenletesen oszlassuk el a nokedli tetején, csúrgassuk rá a tojásos tejfölt majd a forró sült hagymát olajostól kanállal sercintsük rá szintén úgy hogy mindenhová jusson. A tetejére sajtot szórunk.
Süssük kb. félóráig.
A bazsalikom- és a petrezselyemleveleket, a fokhagymát, az avokádóhúst és az olajat botmixerrel pürésítjük. Az avokádópüréhez keverjük a lime héjat és a lime levét, a parm...
Elkészítési idő: 18 percA tészta főzéséhez kb. 3 liter vizet felforral a sóval és a vajjal, majd a csomagoláson való módon megfőzzük és(…)leszűrjük. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd a kisebb darabokra...
Elkészítési idő:Bodzavirágot sűrű palacsinlatésztába mártani és olajon megsütni.
Elkészítési idő: