Hozzávalók (8 pitához):
1 bögre (250 ml-es ) teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 bögre Dia-Wellness Zéró6 lisztkoncentrátum
2/3 teáskanál Tiszta só
150 ml tisztított szobahőmérsékletű víz
Fél teáskanál szárított bazsalikom, oregánó (opcionális)
A liszteket keverjük össze a sóval.
Adagoljuk hozzá apránként a vizet és előbb egy kanál majd a kezünk segítségével gyúrjuk össze.
Az összegyúrt masszát tegyük be a hűtőbe legalább 15 percre.
Ezután vegyük ki a hűtőből és vágjuk 8 egyenlő részre, amiből csináljunk kis golyókat.
Lisztezett nyújtódeszkán a kis golyókat nyújtsuk ki kb. 2 mm vasatgságúra.
Közben a sütőt melegítsük elő 250 fokra.
A kinyújtott lapokat tegyük rá a sütőrácsra.
Lehetőséghez képest együk a forró sütő felsőbb részére a rácsot de arra vigyázzunk, hogy a pita emelkedni fog, ezért hagyjunk felül neki helyet.
Sütési hőfok: 250 fok.
Sütési idő: 5 perc.
A piták a 3. percben kezdenek emelkedni :)
A kész piták nem esnek össze de ha tárolni szeretnéd egy nejlonzacskóban, akkor miután kihűltek nyugodtan összelapíthatod. Később, mikor előveszed akkor is megmarad benne az üreg.
Jó étvágyat!
A vajat közepes lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. Ha a fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük. A spagettit lobogó sós vízb...
Elkészítési idő:1. Sütőt előmelegítem 200°ra. 2. Amíg melegszik, összegyúrom a hozzávalókat. 3. Ha összeállt, 4 részre osztom és baguettet formázok. 4. Sütőpapírra teszem, és kb. 30-40 perc ala...
Elkészítési idő:A feldarabolt tököt megfőzöm kevés sós vagy vegetás vízben. Ha puha, botmixerrel pürésítem és a tejszínnel sűrítem. Hozzáadom a hagymán megpirított csirkemellet és ráöntöm a megfőz...
Elkészítési idő: