30 dkg spagetti, 25 dkg gomba, 20 dkg füstölt sonka, 10 dkg paradicsompüré, 15 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál vaj, 1 kiskanál cukor, só, bors, 1 evőkanál zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. Kevés zsíron finomra vágott vöröshagymát párolunk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a csíkokra metélt sonkát. Mindezt néhány percig összepároljuk. A keverékbe beleteszünk 10 dkg paradicsompürét, ezzel néhány percig továbbpirítjuk, felöntjük, cukorral, őrölt borssal ízesítjük. A kevés olvasztott vajban felhevített spagettire halmozzuk, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előkészületi idő: 40 perc
Főzési idő: 35 perc
Az előfőzött és kihűtött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, és a finomliszttel összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Kevés durum liszttel még megszórjuk, és rudakat nyújtunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlisztet a sütőporral, sóval, fűszerkeverékkel elkeverjük. Hozzá tesszük az olajat, majd a kefirt és a vizet. Összeállítjuk a tésztát. Közepesen lágy tésztát kapunk, gyúrható, nyúj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűTészta Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk Átszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót és a borsot. Beleöntjük az élesztős tejet, vizet, és az olajjal összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes