Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pizzatészta (eredeti olasz)


Írta:

Elk. idő: Kb. 2 óra
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 ml
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
500 g liszt
2,5 dkg élesztő (fél kocka)
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só

Elkészítés:


A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olívaolajat, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk néhány percig felfutni. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, kézzel vagy géppel 10 percig dagasztjuk, amíg tökéletesen sima lesz. Az eredmény tapintásra nedves, de nem ragadhat a kézhez!
Egy nagy tálat kikenünk olívaolajjal és beletesszük a tésztát. A tetejére is kerüljön olaj, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.
Ha a tészta a duplájára kelt, lisztezett felületre öntjük és átdolgozzuk, hogy a levegő kijöjjön belőle. Kb. 250 gr-onként szétvágjuk, a darabokat egyenként átgyúrjuk, és gombócokat formázunk belőlük. Figyeljünk rá, hogy a gombócoknak simának kell lenniük. Lisztezett felületen, letakarva kelesztjük a gombócokat még negyed órát.
Majd kinyújtjuk és tetszés szerinti feltétekkel szórjuk meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fóliába csomagolva néhány napig hűtőben is tartható.
Jól fagyasztható.

Pizzatészta (eredeti olasz)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TORTELLINI SPENÓTOS RICOTTÁS 500G
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
TORTELLINI SPENÓTOS RICOTTÁS 500G

Főzési idő: 4 perc Elkészítési javaslat: A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Ezután a tésztát kevés vajban megforgatjuk, Tálalja melegen a kedvenc mártásá...

Elkészítési idő: 4 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Túrónudli
Túrónudli

A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Palacsinta
Palacsinta

később

Elkészítési idő: 0,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pelmenyi (hússal töltött tésztabatyu)
Pelmenyi (hússal töltött tésztabatyu)

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és 1-1,2 dl vizet, az egészből sima tésztát gyúrunk, amit 30 percig pihentetünk. Ezután a tésztát lisztezett desz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk