Tészta: 500 g spagetti tészta 2 csipet só 5 dkg vaj
Szósz: 20 dkg sonka (legjobb a házi, vékonyan felszelve) 1 ek. olívaolaj 200 g tejföl 200 ml főzőtejszín 1 leveskocka 5 gerezd fokhagyma ½ csokor petrezselyem 1 csipet fehérbors
A tészta főzéséhez kb. 3 liter vizet felforral a sóval és a vajjal, majd a csomagoláson való módon megfőzzük és(…)leszűrjük.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeleteket 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Pár percig együtt pirítjuk és a felöntjük a tejszínnel és a tejföllel, majd belemorzsoljuk a leveskockát és borssal ízesítjük. Só nem is kell hozzá, mert a sonak elég sós. 3-4 percig fedő alatt kis lángon főzzük, majd az vége felé az apróra vágott petrezselymet is rászórjuk.
Összeforgatjuk a megfőzött tésztával és ennek a tetetjét még vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Lisztet egy tálba beleszitáljuk, közepébe fészket készítünk, beleöntjük a langyos tejet, és a vizet, + morzsolva az élesztőt. Mikor habosodni kezd hozzáadjuk a sót, borsot, összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának). A tojásokat a sóval felverjük, hoz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a tojássárgáját a cukrot és a sót egy keverőtálba tesszük. Belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a langyos tejet. Dagasztólapáttal ruganyos tésztát gyúrunk és langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és annyi hideg vizet, hogy könnyen keverhető tésztát (galuska állagút) kapjunk. Forrásban lévő sós vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű