ZSEMLE
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
1 db tojás
170 gr kefír, vagy joghurt, aludttej
Ezt jol ősze dagasztom majd le takarva kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 8 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig
Az élesztőt Felfuttatom a két deci tejbe. Egy kanál cukrot teszek a tejbe.
1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon. 2.) Egy faz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHagymát és a fokhagymát megdinsztelni, és a rákokat átpirítani. Vegeta, bors, chili, szárított zöldfűszerekkel ízesíteni. . Egy kis pohár tejszínnel átforralni, majd beletenni a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. 2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. 3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Dinszteld meg a hagymát az olajon, majd pirítsd meg rajta a húst. 2. Közben főzd ki a tésztát. 3. Ha a hús megpuhult add hozzá a kukoricát, majd a tejfölt 3/4-ét. 4. Vajazz k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű