ZSEMLE
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
1 db tojás
170 gr kefír, vagy joghurt, aludttej
Ezt jol ősze dagasztom majd le takarva kelni hagyom. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 8 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Hagyom ismét duplájára kelni, lekenem felvert tojással, és 180 fokos sütőben sütöm kb. 18 pecig
Az élesztőt Felfuttatom a két deci tejbe. Egy kanál cukrot teszek a tejbe.
Burgonyát áttöröm. langyos tej-cukor-élesztő-felfutattom. liszt+só+tojás+tojás.s+vaj+burgonya+tejes élesztő. 1 órát kelesztem-kinyújtom-kiszaggatom-kisütjük őket.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. - A répát kis téglalapokra szeleteljük. - Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. - Feltesszük sós vízben a tésztát. - A...
Elkészítési idő: 15- 30 perc Nehézség: Közepes1 tojást lisztel jó keményre összegyúrjuk,és nagylyuku reszelön reszelön lereszeljük.. Tanácsos a lisztbe többször bele nyomkodni mert ugy sokkal keményebb lesz a tészta széle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű