40 dkg liszt
20 dkg graham liszt
3 dkg élesztő
4 dl tej
4 ek tejföl
2 ek olvasztott vaj
2 ek burgonyapehely
1 púpozott tk só
1 tk cukor
10 virsl
iA tetejére:
1 tojás
1 ek vegyes mag keverék
A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az olvasztott vajat is hozzáadtam. Letakart edényben, meleg helyen 40 percig kelesztettem.
10 egyenlő részre osztottam, téglalap alakúra nyújtottam. Mindegyikbe egy-egy virslit helyeztem. 10 helyen bevágtam a tésztába csavart virsliket, nem teljesen, csak úgy, hogy a tészta alsó része érintetlen maradjon. A tészta két végét kör alakban összehajlítom, összedolgozom. A bevágott részeket negyed csavarral egymás mellé kifordítom. A felvert tojással lekentem, megszórtam magokkal.
20 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percet sütöttem.
Tejet cukorral langyosra melegíteni, bele az élesztő, felfuttatni. Liszt, só, margarin + élesztős tej összedolgozni, keleszteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolyadékot langyosítani, a kenyérsütőgép üstjébe önteni,bele a só, cukor, olaj, ecet, erre a liszt melybe belekevertük a sikért, a közepén kis lyukat vájni és ebbe morzsolni az éle...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb. fél-1 kg krumplit megfőzünk sós vízben. Ha megfőtt,leszűrjük és melegen áttörjük. Kb fél kg liszttel és 2 kk.sóval összekeverjük. 1 dl tejben fél csomag élesztőt felfuttatunk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű