50 dkg liszt BL 55
1 ek sikér
1,5 tk só
1 tk cukor
1,5 dkg élesztő
2 dl viz
1,5 dl tej
20 dkg öregtészta
2 ek olaj
1 kk 10%-os ecet
Folyadékot langyosítani, a kenyérsütőgép üstjébe önteni,bele a só, cukor, olaj, ecet, erre a liszt melybe belekevertük a sikért, a közepén kis lyukat vájni és ebbe morzsolni az élesztőt.Betakarni és erre tenni az öreg tésztát.
A gépet a tészta programon indítani. A gép 20 percig dagaszt.Lekapcsolni és hagyni még 1 órát kelni az üstben. Kivéve átgyúrni, 3 részre vágni, hosszúkás rudakra formázni és sütőpapíros tepsire tenni. Letakarva még 30 percig keleszteni.
Vízzel lekenni, éles késsel bevágni 3-4 helyen ferdén a tetejét és előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütni. Rácson kihűteni.
Az egészet egy tálban, majd később nyűjtódeszkán összegyúrjuk, ha kell, teszünk bele még lisztet. Akkor jó, ha nem ragad, és masszív. Minimum egy órára folpackba csavarva hűtőbe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagylyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd egy kevés őrölt fahéjjal és a citromhéjjal, -lével, meg 1-2 ek cukorral összeforgattam. A túrót egy villával áttörtem és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztõt. Felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztõ 15 perc alatt fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű