Rétes lap
Cérnametélt
5 dkg Vaj
35-40 dkg tehén túró
1dl Tejföl
3 Tojás
4 evőkanál Kristály cukor
2 csomag Vaníliás cukor
Mazsola
1-2 Citrom ízlés szerint
Olaj
A tésztát sós vízben kifőzöm.A túrót egy tálban villával összetörjük.Hozzá adom a kristály cukrot,vaníliás cukrot,reszelt citrom héját és levét,a vajat a tejfölt és a 2 tojás sárgáját.Utána a mazsolát is.A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.Ha kész a hab a túrós masszához apránként hozzá adagolom.A teljesen kihűlt vajjal elkevert cérnametéltet a túrós masszához forgatom.Egy tepsit kibélelek sütőpapírral úgy ,hogy a tepsi oldalán is legyen.beleteszek 1 db réteslapot a tepsibe megkenem olajjal.Mehet rá még 1 db réteslap ezt is lekenem olajjal.Aztán mehet rá a 3. réteslap de ezt már nem olajozom meg.Ráöntöm óvatosan a túrós masszámat a réteslapra jól elsimítom a tetejét.A massza tetejére 1 db réteslapot rakok lekenem olajjal.Megint egy réteslap- olajozom és végül a 3.-at is ugyan így.Előmelegítem a sütőt 160-170 fokra. Körülbelül 40-45 perc alatt készre sütjük.Ha kivettem a sütőből hagyom egy kicsit kihűlni,pihenni.Ha kész kockákra vágom és porcukorral megszórva tálalom.
A tojásokat felkeverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet. Hozzákeverjük az olajat és a szódát, majd kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában puhára főzött krumplit megpucolom, egy nagyobb keve-rőtálba teszem és egy villával, vagy krumplinyomóval, áttöröm. Hozzáadom a lereszelt parmezánt, a felvert tojást, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű