1 cs. leveles vajas tészta
1 közepes fej káposzta
só
őrölt bors
kevés olaj
kevés cukor
tojás a kenéshez
A káposztát lereszelem besózom, és kicsit állni hagyom.
Az olajat egy lábosban felhevítem, majd hozzáadom a kinyomkodott káposztát, borsozom, és adok hozzá egy kevés cukrot.(ízlés szerint)
Állandó kevergetés mellet a káposztát megsütöm, majd hagyom kihűlni.
A kiolvadt vajas tésztát lisztezett deszkán, vékonyra kinyújtom. A kihűlt káposztát elterítem rajta, feltekerem, majd kb. 8 centis darabokra felvágom.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakom, és a tetejét egy felvert tojással lekenem.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütöm.
A hagymát és a gombát felaprítjuk, a cukkinit hámozás nélkül karikákra vágjuk. Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és a cukkinit, majd sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyát alapos mosás után héjastól sütőpapírral vagy alufóliával borított tepsire rakosgatjuk, bő 1 óra alatt puhára sütjük. Még melegen megh...
Elkészítési idő: 60 perc / előké Nehézség: Közepestepsit olajozzuk vagy zsírozzuk meg. Tegyük szorosan egymás mellé a kenyérszeleteket. Verjük fel a tojást, majd tegyük bele a tejszínt, tejet, a sajtot és a fűszereket. Keverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és az osztrigaszóssz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű