sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… itt még 20 percet kelesztem....bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe, mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
a jénaiba tenni kell szilikonos sütőpapírt, hogy ne ragadjon bele
A tésztának vizet forralunk egy kevés sóval, majd kifőzzük és leszűrjük. Magas falú serpenyőben megpirítjuk a bacont, majd a zsírján megdinszteljük a félbevágott, majd szeletelt ha...
Elkészítési idő: 20 percEgy serpenyőbe 2 evőkanál olajat teszek, rá a darált húst és a szeletelt gombát. Hozzáteszem a sűrített paradicsomot és ízesítem sóval, őrölt borssal, majoránnával, oregánóval és v...
Elkészítési idő:Elkészítése:tésztához összegyúrjuk a túrót,lisztet,citromhéjat,tojást és egy csipet sót.Vizet forralunk.Lisztezett deszkán 1cm vastagra kinyújtjuk a tésztát.1cm széles csíkokra vág...
Elkészítési idő: