Családireceptkönyv.hu

Barackos gombóc


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


TÉSZTA
90 dkg főtt áttört burgonya (kihűtve)
30 dkg liszt
1 egész tojás
1 diónyi (kb.3dkg) vaj
1 csapott ek. cukor
1 csipet só
TÖLTELÉK
sárgabarack
kockacukor ( kisebb)
őrölt fahéj
BEFORGATÁS:
zsemlemorzsa
vaj
fahéjas porcukor

Elkészítés:


A burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegyúrjuk. A tészta állaga akkor jó, ha nem ragad a kézhez.
Egy nagyobb fazékban feltesszük a vizet forrni egy csipet sóval.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. félujjnyi vastagságra, és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk. A leeső darabokat összegyúrjuk és kiszaggatjuk amíg el nem fogy a tészta.
A sárgabarackot kimagozzuk, és minden fél szembe egy kevés fahéjat és egy szem kockacukrot teszünk.
A tészta közepébe egy szem barackot teszünk és gombócot formálunk belőle. Először összecsípjük a széleit, majd két tenyér között gömbölyítjük. A gombócokat enyhén sós lobogó vízbe tesszük, és miután feljönnek a víz felszínére még 3-4 percet főzzük, hogy belül is jól megfőjön. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat a pirított morzsába forgatjuk. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.




Ebből a mennyiségből kb. 40 db gombóc lesz, nekem kicsit kevesebb a nudli miatt. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Barackos gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kenyérkúpok
Kenyérkúpok

Az tésztát összegyúrod..ehhez nem kell profi szakácsnak lenned.. Papirból kúpokat készítesz, ahogy a képen van.. és bevonod alufóliával, és tészta hengereket rátekered.. A felvert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarjás-sajtkrémes tészta
Tarjás-sajtkrémes tészta

A tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt paradicsomos-bazsalikomos tagliatelle
Aszalt paradicsomos-bazsalikomos tagliatelle

Főzzük ki a tésztát. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és kevés olajon kezdjük el pirítani. 1-2 perc múlva adjuk hozzá az apró kockákra vágott virslit is. Sózzuk, borso...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott spagetti
Rakott spagetti

Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat teszek, rá a darált húst és a szeletelt gombát. Hozzáteszem a sűrített paradicsomot és ízesítem sóval, őrölt borssal, majoránnával, oregánóval és v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk