Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Barackos gombóc


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


TÉSZTA
90 dkg főtt áttört burgonya (kihűtve)
30 dkg liszt
1 egész tojás
1 diónyi (kb.3dkg) vaj
1 csapott ek. cukor
1 csipet só
TÖLTELÉK
sárgabarack
kockacukor ( kisebb)
őrölt fahéj
BEFORGATÁS:
zsemlemorzsa
vaj
fahéjas porcukor

Elkészítés:


A burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegyúrjuk. A tészta állaga akkor jó, ha nem ragad a kézhez.
Egy nagyobb fazékban feltesszük a vizet forrni egy csipet sóval.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. félujjnyi vastagságra, és egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk. A leeső darabokat összegyúrjuk és kiszaggatjuk amíg el nem fogy a tészta.
A sárgabarackot kimagozzuk, és minden fél szembe egy kevés fahéjat és egy szem kockacukrot teszünk.
A tészta közepébe egy szem barackot teszünk és gombócot formálunk belőle. Először összecsípjük a széleit, majd két tenyér között gömbölyítjük. A gombócokat enyhén sós lobogó vízbe tesszük, és miután feljönnek a víz felszínére még 3-4 percet főzzük, hogy belül is jól megfőjön. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát. A kifőtt gombócokat a pirított morzsába forgatjuk. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.




Ebből a mennyiségből kb. 40 db gombóc lesz, nekem kicsit kevesebb a nudli miatt. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Barackos gombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KELT Rongyos kifli
KELT Rongyos kifli

A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszaltszilvás rántott palacsinta
Aszaltszilvás rántott palacsinta

1. A szilvát apróra vágjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a palacsintákba töltjük. A palacsinta mindkét oldaláról egy ujjnyit befelé hajtunk, majd mindet fölgöngyöljük. 2. Egyenként a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Sajtos rakott tészta
Sajtos rakott tészta

A tésztát hagyományos módon megfőzzük. Egy tepsit kizsírozunk. A tészta 1/3 részét eloszlatjuk benne. A tetejére a szeletelt sajtból teszünk egy réteget. Következő réteg ismét 1/3...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Penne Al' Arrabiata
Penne Al' Arrabiata

1. A tésztát fogkeményre főzzük. 2. A paradicsomokat bemetszük, és forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percig. 3. Egy serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, rádobjuk a zúzott vagy vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk