Negyed kg savanyú káposzta
5 dkg szalonna
10 dkg kolbász
25 dkg száraztészta
Tejföl
Fűszerek: só, köménymag, bors
A kockára vágott szalonnát kisütjük. A kolbászt is megsütjük ennek a zsírján. Majd mindkettőt kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsíron, kevés víz hozzáadásával megpároljuk a kissé kimosott és apró darabokra vágott savanyú káposztát. Amikor a káposzta megpuhult, visszatesszük a szalonnát és a kolbászt. Erre halmozzuk a főtt tésztát. Az egészet összekeverjük. Tejföllel kínáljuk.
A spenótot kivesszük a fagyasztóból, hagyjuk kiengedni, majd jól kinyomkodjuk. A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és al dentére főzzük. Egy serpenyőben felmelegítjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűZöld tészta: Tedd a spenótot egy nagy serpenyőbe, és fedjük le 250ml forró vízzel. Sütés közben a fedelet körülbelül öt percig, amíg a spenót is fonnyadt. Vegyük le a tűzről, cs...
Elkészítési idő: 120-150 perc Nehézség: KözepesLANGYOS tejben az élesztőt felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit jól összedolgozom, majd hagyom megkelni, kb. 40 percig. Ezt követően a tésztát kinyújtom, vagy szétnyomkodom...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű