Negyed kg savanyú káposzta
5 dkg szalonna
10 dkg kolbász
25 dkg száraztészta
Tejföl
Fűszerek: só, köménymag, bors
A kockára vágott szalonnát kisütjük. A kolbászt is megsütjük ennek a zsírján. Majd mindkettőt kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsíron, kevés víz hozzáadásával megpároljuk a kissé kimosott és apró darabokra vágott savanyú káposztát. Amikor a káposzta megpuhult, visszatesszük a szalonnát és a kolbászt. Erre halmozzuk a főtt tésztát. Az egészet összekeverjük. Tejföllel kínáljuk.
1. Egy tálban a darált húst összekeverjük a hagymával, a tojással, a sóval, borssal, oregánóval. 2. Olajat hevítünk, amibe teáskanálnyi golyókat teszünk a darált húsos keverékün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Közben az összevágott aszalt paradicsomot, olivát és tonhalkonzervet tejszínben átrottyantjuk. Zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd belenyomom a fokhagymát is. Közben legyalulom a megtisztított cukkinit, besózom. A sótól jól kicsavarva hozzáteszem a hagymáh...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyűaz egyik oldalara teszel paradicsomszoszt, (nem ketchup hanem paradicsom) amibe elkeverhetsz egy ksi oreganot is, en frisset tettem de mehet bele szaraz is nyugodtan. A toltelek iz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű