• 15 dkg tehéntúró,
• 15 dkg liszt,
• 6 db tojás,
• 3 dl tejföl,
• 10 dkg cukor,
• 5 dkg mazsola,
• 1 db citrom,
• zsemlemorzsa,
• vaníliás cukor,
• 10 dkg vaj.
Az áttört tehéntúrót összekeverjük a liszttel, hozzáadunk két tojást, pici sót, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a kerek lapot öt-hatcentis kockákra vágjuk, majd azokat vékony csíkokra metéljük. Enyhén sós, forró vízben kifőzzük.
A maradék tojások fehérjéből, a cukorral kemény habot verünk, és óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját is. A beáztatott, lecsepegtetett mazsolát, reszelt citromhéjjal, vanília cukorral ízesítjük, és végül belekeverjük a maradék tejfölt.
A kifőtt tésztát a vaníliacukros tejfölös mazsolával óvatosan összekeverjük, átmelegítjük, és vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt, tűzálló tálba terítjük. Rámorzsoljuk a maradék vajat, egyenletesen ráöntjük a felvert tojások habját és előmelegített sütőben, nem túl erős lángon szép pirosra megsütjük.
Tálalása: Kockákra vágva vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: E recept eltér a hagyományos túrós csuszánktól, de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, akár még egy nassolónak is beillik!
Elkészítés: A nudlihoz: Nudli: A spenótot forró vízbe dobjuk, és 20 másodperc után kivesszük. Lecsöpögtetjük, a vizet kinyomjuk belőle és apróra vágjuk. Tökéletes lesz akkor is (...
Elkészítési idő: 1 óraEzt össze dolgoztam kézzel és 3szor pihentettem kb 40 percig Sütés forró sütőben kezdeni, 200 fokon, majd 180 fokon 40 perc
Elkészítési idő:A cukrot a vajjal habosra keverem, majd hozzáadom a 4 db tojássárgáját, ráöntöm a tejfölt és a kifőzött és lehütött kockatésztával összedolgozom. Legutóljára a tojások cukorral fel...
Elkészítési idő: