3 db 25 centis tésztához:
- 350 ml víz, langyos
- 14 g só
- 620 g liszt, 00-ás
- 12 g élesztő (nem por)
1. langyos vízbe a sót belekeverjük
2. élesztőt az ujjunkkal belekeverjük, szétnyomva azt
3. liszt
4. gyúrás min. 10 percig
5. kelesztés min. 1 óra, innen akár 3 napig is állhat (hűtőben).
Felhasználáskor 2 gombóc lesz. Pizzának, kenyérnek is jó.
Végeredény: kb. 950 g tészta
A penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsömléket beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután a zsemléket kivesszük a vízből, jól kinyomkodjuk és összekeverjük az egész tojásokka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgyros tortilla- Huber Zs Koncz féle Húber Zs Koncz, 2013. május 14., 16:58 1 mozalrella golyó leve(kb. másfél dl.) 1 bögre liszt 1 ek. olaj 1-2 csipet só 1 mk. sütő...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz