20dkg finomliszt
20dkg rétesliszt
4db tojás
1tk.szárított levendula
A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a levendulát. Addig gyúrjuk míg szép fényes tésztánk lesz és már nem ragad a deszkához. Letakarva kb 15 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Lobogó, sós,vízbe kifőzzük.
A spagetti tésztát, még szárazon, 1,5-2 cm-es darabokra tördeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal és 190 fokos sütőben 10 percig sütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a burgonyát kisebb kockákra vágjuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd még melegen, egy nagy tálban összetörjük a vajjal együtt, és megvárjuk amíg k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem. A répát megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéztésztát a csipet sóval feltesszük főzni. Ahogy a leírás a tésztán úgy főzzük meg azt. Amíg ez fő addig a darát is elkészítjük. 2 Az olajon megpirítjuk a búzadarát, állandó keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű