menu

Családireceptkönyv.hu

Házi tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20dkg finomliszt
20dkg rétesliszt
4db tojás
1tk.szárított levendula

Elkészítés:


A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, rászórjuk a levendulát. Addig gyúrjuk míg szép fényes tésztánk lesz és már nem ragad a deszkához. Letakarva kb 15 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és széles metéltre vágjuk. Lobogó, sós,vízbe kifőzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabpelyhes túrógombóc
Zabpelyhes túrógombóc

Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítôszerrel, majd félóráig pihentetjük. Vizes kézze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádós tésztasaláta
Avokádós tésztasaláta

A tésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Amíg a tészta fő, az avokádót megmossuk, félbevágjuk, kikanalazzuk a húsát....

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Krumplis tarhonya
Krumplis tarhonya

1. Készítsünk füstölt szalonna alátéttel egy szabvány krumplipaprikást. 2. Hosszú lére engedjük fel. Amikor a krumpli félig megfőtt, akkor rakjunk bele egy marék tarhonyát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Pasta alfredo
Pasta alfredo

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk