Tészta:
4 dl langyos tej
25 dkg sima liszt
4 egész tojás
15 dkg porcukor
5 dkg + 5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
mazsola
Szósz:
fél kg szilva
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
reszelt citromhéj
citromlé
rum
A lisztet elkeverjük a langyos tejben. A tojássárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, citromhéjjal és vaníliás cukorral vagy vaníliával. A tojásfehérjét félig felverjük pici sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A liszthez adjuk a tojássárgáját, majd 5 dkg olvasztott vajat. Jól elkeverjük, végül hozzá önjük a felvert tojásfehérjét. A másik adag 5 dkg vajat kisebb tepsibe öntjük, amit berakunk felforrósodni a sütőbe, majd beleöntjük a tésztát és 220 fokon kb 15 percig sütjük. Ha kész késsel és villával kis darabokra vágjuk, szaggatjuk és gyümölcsszósszal tálaljuk, Végén meghintjük porcukorral.
Szilvaszósz: A szilvát negyedekre vágjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, fahájat, citromhéjat és citromlevet. Lassú tűzön kb 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a rumot, felforraljuk és már készen is vagyunk.
A pizza tésztáját készítem el először: a könnyebbség kedvéért a leírtak sorrendjében tálba rakom, összeállítom és bedagasztom a tésztát, majd másfél órát langyos helyen kelesztjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A zöldségeket julienne-re vágjuk. Kocsit időigényes, ha van, hívjunk hozzá segítséget! A tésztát készítsük el a csomagoláson leírtak alapján (van, hogy főzni kell pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát egy kis lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Ha késznek ítéljük, tegyük jéghideg vízbe, így könnyedén le tudjuk húzni a héját....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű