menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza,karfioltésztás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 adaghoz:
1 nagy fej karfiol (kb. 1 kg volt tisztítás előtt)
1 nagy tojás
100 g sajt

bors
kakukkfű
szerecsendió
oregánó

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
2. A megtisztított karfiolfejet aprítsd össze. Használhatsz darálót, botmixert, reszelőt: ami éppen kéznél van. A lényeg, hogy legfeljebb rizsszem nagyságú darabok keletkezzenek. Én most botmixert használtam, emiatt szinte pürészerű lett az eredmény:
3. Egy nagy edényben mikrózd meg a karfiolt amíg puha nem lesz. Általában 7 perc elég is szokott lenni.
4. Öntsd ki egy tiszta konyharuhára és hagyd kihűlni. Ha már langyos annyira, hogy meg tudd fogni, hajtogasd össze a konyharuhát, és azon keresztül préselj ki minél több vizet a karfiolból. Készülj fel, hogy jó sok jön majd belőle. Közben vigyázz nagyon a kezedre, nehogy megégesd!
5. Ha nem tudsz már több vizet kinyomni a karfiolból, öntsd bele egy száraz edénybe és keverd össze a többi hozzávalóval. Ha kész van, öntsd rá a “tésztát” egy előkészített, sütőpapírral lefedett tepsire és lapogasd el kézzel vagy kanállal szép vékonyra.
6. Süsd 15-20 percig (lehetőleg légkeveréssel), amíg a szélei ropogósak nem lesznek, a színe pedig aranybarna.
7. Tegyél a kész alapra feltéteket és süsd addig, amíg a sajt elolvad, vagy amíg a többi feltét egy kicsit meg nem pirul. Mi erre a pizzára a következőket tettük: házi paradicsomszósz, zöld és fekete olívabogyó, lila hagyma, mozzarella sajt, friss és szárított paradicsom, kolbász, articsóka, paprika és pesto.


Trükkök, tippek, praktikák:


Ha megsült, tálalhatod leveles zöldségekkel díszítve, nagyon jól mutatnak rajta. Jó étvágyat hozzá!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

1. A felforrósított olajba beleöntjük a tejföllel elkevert tojásokat, sózzuk, és kevergetjük, amíg közepesen lágy állagú nem lesz. 2. Ekkor hozzátesszük a nokedlit, jól összeforga...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fel­hő­muffin
fel­hő­muffin

1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. Válas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztás tészta
Káposztás tészta

Reszeld le a káposztát. sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig. Kevés olajra szórj 2 evőkanál cukrot. Karamellizáld, de vigyázz, könnyen megég! Erre tedd a kinyomkodott káposzt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás sajtos krumplilepény
Sonkás sajtos krumplilepény

A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk. Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl rag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk