2 adaghoz:
1 nagy fej karfiol (kb. 1 kg volt tisztítás előtt)
1 nagy tojás
100 g sajt
só
bors
kakukkfű
szerecsendió
oregánó
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
2. A megtisztított karfiolfejet aprítsd össze. Használhatsz darálót, botmixert, reszelőt: ami éppen kéznél van. A lényeg, hogy legfeljebb rizsszem nagyságú darabok keletkezzenek. Én most botmixert használtam, emiatt szinte pürészerű lett az eredmény:
3. Egy nagy edényben mikrózd meg a karfiolt amíg puha nem lesz. Általában 7 perc elég is szokott lenni.
4. Öntsd ki egy tiszta konyharuhára és hagyd kihűlni. Ha már langyos annyira, hogy meg tudd fogni, hajtogasd össze a konyharuhát, és azon keresztül préselj ki minél több vizet a karfiolból. Készülj fel, hogy jó sok jön majd belőle. Közben vigyázz nagyon a kezedre, nehogy megégesd!
5. Ha nem tudsz már több vizet kinyomni a karfiolból, öntsd bele egy száraz edénybe és keverd össze a többi hozzávalóval. Ha kész van, öntsd rá a “tésztát” egy előkészített, sütőpapírral lefedett tepsire és lapogasd el kézzel vagy kanállal szép vékonyra.
6. Süsd 15-20 percig (lehetőleg légkeveréssel), amíg a szélei ropogósak nem lesznek, a színe pedig aranybarna.
7. Tegyél a kész alapra feltéteket és süsd addig, amíg a sajt elolvad, vagy amíg a többi feltét egy kicsit meg nem pirul. Mi erre a pizzára a következőket tettük: házi paradicsomszósz, zöld és fekete olívabogyó, lila hagyma, mozzarella sajt, friss és szárított paradicsom, kolbász, articsóka, paprika és pesto.
Ha megsült, tálalhatod leveles zöldségekkel díszítve, nagyon jól mutatnak rajta. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalókat jól összedolgozzuk és kicsit pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral és a tészta felét kiny...
Elkészítési idő:A krumplit sós vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és még langyos állapotban krumplinyomón átnyomjuk.Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és annyi lisztet, hogy nem túl kemény, de már j...
Elkészítési idő: 45 perc