300 g tészta
250 g túró
250 ml tejföl
150 g szalonna
reszelt sajt (bőven)
só
őrölt fekete bors
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy hőálló tepsibe öntjük. A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük.
A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tepsiben a tésztával összekeverjük. Hozzákeverjük a pirított szalonnát a kisült zsírjával együtt.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd frissen őrölt borsot szórunk rá. 190 fokon addig sütjük, míg a sajt kellően megpirul.
Tipp:
Egyszerű étel és gyors és finom.
A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsírt, és jól elmorzsoljuk a liszttel. A vízben elkeverjük a sót és ecetet, majd apránként adagolva a liszthez adagoljuk, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük! Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes