2 kg burgonya
1 evőkanál só
6 tojás
5 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
liszt, amennyit felvesz
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és annyi lisztet, hogy a tészta sem túl lágy, sem túl kemény ne legyen. Pereceket formálunk belőle, hagyjuk 15 percig kelni, majd bő olajban kisütjük az első oldalát fedővel letakarva, a másik oldalát pedig fedő nélkül.
Lehet fogyasztani így sósan is, de aki szereti az édeset, illik hozzá a lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.
A lisztből és a langyos vízből nokedli állagú tésztát keverek, majd hozzáadom az elmorzsolt élesztőt és a mézet. Lazán lefedve kb. 12 órán át állni hagyom. Ekkor átkeverem, hozzáad...
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd a hozzávalókat bátran egy turmixgépbe, és turmixold 15 másodpercig össze. Melegíts elő egy serpenyőt kis vajjal, vagy egy merőkanállal halmozz tenyérnyi kupacokat rá. Ha barn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű