2 kg burgonya
1 evőkanál só
6 tojás
5 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
liszt, amennyit felvesz
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és annyi lisztet, hogy a tészta sem túl lágy, sem túl kemény ne legyen. Pereceket formálunk belőle, hagyjuk 15 percig kelni, majd bő olajban kisütjük az első oldalát fedővel letakarva, a másik oldalát pedig fedő nélkül.
Lehet fogyasztani így sósan is, de aki szereti az édeset, illik hozzá a lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.
A leveles tésztát az utolsó pillanatban vesszük ki a hűtőből, hogy ne melegedjen fel. Elkészítjük a tölteléket. Kevés zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, megmosott spenótot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat összekeverjük 1.5 dl tejjel, egy perc pihentetést követően egy felvert tojást adunk hozzá, sóval ízesítjük. A sűrűsödő masszát egyenletesen elterítjük egy sütőpap...
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűEgy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa spagettit sós vízben megfőztem a vöröshagymát apróra vágtam és olajon üvegesre sütöttem beletettem a darált hús a többi hozzávalókat és pici kb 1 dl vízzel megpároltam mikor ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű