- 50 dkg. finomliszt
- 25 dkg. vaj vagy margarin
-1 egész tojás
- 1 csomag élesztő 5 dkg.
-2 teáskanál só
- 2dcl tejföl
Feltétnek:
- 5 dkg. olvasztott vaj
- 1 tojássárgája + pici tej
- 20-25 dkg. reszelt sajt, (trapista-edami)
A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a tészta többi hozzávalóját is beledolgozzuk.
- legalább fél órára meleg helyre tesszük, hogy kicsit megkeljen.
-kb. 1 cm. vastagságúra kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a sajt felével.
-a tészta 1/3-át behajtjuk, a 2/3 részéig, majd a maradék 1/3 részt ráhajtjuk a tetejére. Az egészet félbehajtjuk.
-kb. 2 cm, vastagra nyújtjuk és a tetejét megkenjük a pici tejjel elkevert tojássárgájával, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- derelyeszaggatóval csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve 190 fokra előmelegített sütőben ,aranybarnára sütjük.
A hagymát az olajon megpárolom, majd ha már üveges, akkor hozzáadom a tonhalat aprítva, a hámozott paradicsomkonzervet, majd ha rottyant, rászórom a fűszereket. Fűszerezem, és ha s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyákat héjastul megfőzzük, ha puha még melegen megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük. Kihűtjük. Ha szét tudjuk teríteni egy tálcán, gyorsabban kihűl. Ezalatt egy magasab...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát megfőzzük a csomagoláson levő utasítás szerint, leszűrjük. Egy széles serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, sót és b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű