35-40 dkg liszt, (na én nem gyúrom a tésztát veszek 500 gr fodros kocka tésztát)
2 tojás,
8-10 dkg zsír,
1 fej 80 dkg-os káposzta,
2 dkg só,
1 evőkanál cukor,
jó késhegynyi törött bors.
A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk, megmossuk, leszárítjuk és megreszeljük. Akkora lábasban, amelybe a kifőzött tészta belefér (kb. 3-4 literes) zsírt olvasztunk, beletesszük a cukrot és a zsírban aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a káposztát, kissé megsózzuk (a megreszelt káposztát nem szabad előre besózni és kicsavarni) és fedő nélkül, időnként megkeverve, mérsékelt tűzön szép aranyszínűre pirítjuk; (kb 40 percig) megborsozzuk és félre tesszük.
Amíg a káposzta pirul, tésztát gyúrunk. Késfok vékonyságúra nyújtjuk és megszárítás után 2 centiméteres négyzetekre vágjuk. A kifőző vizet akkor tesszük a tűzre, amikor a meggyúrt tésztát pihentetjük. A felvágott tésztát a megsózott és egy diónyi zsírral zsírozott erősen forrásban levő vízben kifőzzük, jól lecsurgatva, a káposztához keverjük. Forrón tálaljuk. Külön kistányéron porcukrot adhatunk hozzá.
A cukor felét keverd bele a langyos tejbe, adj hozzá kicsi sót, majd áztasd bele a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáit keverd el a maradék cukorral, a fehérjékből pedig v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverem habbá és az összes többi hozzávalót beleöntöm, alaposan összekeverem. Hűtőben én 3 órát hagytam állni, forró, de nem nagyon lobogó vízben főztem ki a vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük. Az uborkát, hagymát, paprikát megmossuk és az an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A hagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst majd fehéredésig pirítjuk. ◾️Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük, és néh...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű