kb. 4 csésze liszt (2 dl-es pohár),
3 tk. sütőpor,
2 tk. só,
1,5 csésze forró tej,
2 ek. olaj
kenyérsütőgépben 8-as program (dagasztás, kelesztés),
16 részre osztjuk és lapos cipókat formálunk. Letakarva 10 p. pihentetés után lisztes felületen kinyújtjuk vékonyra (kb. 20 cm átmérő) és zsiradék nélkül forró palacsintasütőben kisütjük. Egyik oldalát kb. 30 mp-ig, a másikat csak kb. 15 mp-ig. Konyharuhával letakarva evésig pihentetjük.
Ha túlsütjük, kiszárad!
Enyhén sós vízben főzzük ki a spagettit a tasakon lévő előírás szerint. Ha elkészült szűrjük le, a spagetti főzőlevéből tegyünk félre 1 dl-t. Egy nagyobb serpenyőbe tegyünk olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát típustól függően kifőzzük, vagy beáztatjuk, és leszűrjük. 2. A szezámolajat majdnem füstölésig forrósítjuk a wokban, majd hozzáadjuk a fokhagymát 1 percig pirítjuk ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben "al dente", haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzzük. A megtisztított lazacfilét felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük. Sülés közben sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészületek: Gyúrjuk meg az alaptésztát, készítsük el a paradicsomszószt, szeleteljük fel a paradicsomot és a póréhagymát. A sajtot reszeljük le, a sonkaszeleteket felezzük meg....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű