kb. 4 csésze liszt (2 dl-es pohár),
3 tk. sütőpor,
2 tk. só,
1,5 csésze forró tej,
2 ek. olaj
kenyérsütőgépben 8-as program (dagasztás, kelesztés),
16 részre osztjuk és lapos cipókat formálunk. Letakarva 10 p. pihentetés után lisztes felületen kinyújtjuk vékonyra (kb. 20 cm átmérő) és zsiradék nélkül forró palacsintasütőben kisütjük. Egyik oldalát kb. 30 mp-ig, a másikat csak kb. 15 mp-ig. Konyharuhával letakarva evésig pihentetjük.
Ha túlsütjük, kiszárad!
Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy ,de nyújtható tésztát dagasztunk. Majd kelesztőtálban vagy egy ruhával letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszük (ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű35 dkg liszt, csipet só, 1 csokor apróra vágott kapor, a reszelt sajtból, víz hozzáadásával galuskát készítek. Sós vízben kifőzöm a nokedlit. A szalonnát apró kockára vágom, zsír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró koc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű