kb. 4 csésze liszt (2 dl-es pohár),
3 tk. sütőpor,
2 tk. só,
1,5 csésze forró tej,
2 ek. olaj
kenyérsütőgépben 8-as program (dagasztás, kelesztés),
16 részre osztjuk és lapos cipókat formálunk. Letakarva 10 p. pihentetés után lisztes felületen kinyújtjuk vékonyra (kb. 20 cm átmérő) és zsiradék nélkül forró palacsintasütőben kisütjük. Egyik oldalát kb. 30 mp-ig, a másikat csak kb. 15 mp-ig. Konyharuhával letakarva evésig pihentetjük.
Ha túlsütjük, kiszárad!
Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel vastagabb szeletekre a kolbászt, vegyél elő egy nagyobb edényt, mert minden egy edényben készül el sokkal finomabb lesz, Az edénybe tedd bele a kolbászt kezd el kisütni...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágy tésztát gyúrunk . Amikor megkelt , kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk . Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot , majd a másik korongot rátesszük , széle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű